6 steden die je het best te voet kunt verkennen

Een nieuwe manier om je bestemming te ontdekken: pak de benenwagen en ga wandelen. Dit is niet alleen een goede manier om zoveel mogelijk te zien van een stad, maar ook een duurzame manier om te reizen. Onderzoek van Booking.com wijst uit dat bijna de helft (46%) van de Nederlandse reizigers op zoek gaat naar milieuvriendelijke transportmogelijkheden, bijvoorbeeld door zich te voet te verplaatsen.

Wandelen op reis kan op allerlei manieren: met of zonder gids, van inspannende hikes tot een ontspannen stukje wandelen. Zo dompel je jezelf niet alleen onder in de sfeer van je bestemming, maar krijg je ook nog wat lichaamsbeweging. Bij het plannen van hun activiteiten voor een vakantie dit jaar, gaf ruim een derde (37%) van de Nederlandse reizigers aan interesse te hebben in een wandeltocht**. Booking.com deelt bestemmingen die het best te voet verkend kunnen worden, samen met accommodaties die als perfecte uitvalsbasis gelden. Van Vientiane tot Wenen; dit zijn de zes steden die reizigers het best te voet kunnen bezoeken.

 

 

Wenen, Oostenrijk

Wanneer je afreist naar Wenen, mag een wandeling in deze schitterende stad niet ontbreken. Voor liefhebbers van kunst en design zijn Paleis Schönbrunn, de Stephansdom, Slot Belvedere en het neogotische stadhuis Wiener Rathaus absolute must-sees. Wenen staat ook bekend om het uitstekende openbaar vervoer. Als je voeten moe worden, stap je op de tram, pak je een kaart en verander je gemakkelijk de plannen. Booking.com heeft aanbiedingen voor 67 topattracties in Wenen, zoals 10 procent korting bij het MUMOK Museum voor Moderne Kunst en 20 procent korting op de Hop-on hop-off bustocht. Zo raak je nooit uitgekeken op Wenen!

Accommodaties: De moderne en elegante Vision Apartments liggen op maar vijf minuten loopafstand van de Stephansdom. De appartementen zijn ideaal voor reizigers die graag op ontdekkingstocht willen, want het Schwedenplatz-station is maar een klein eindje wandelen. Daar vertrekken rechtstreekse verbindingen naar Paleis Schönbrunn en het Hundertwasserhaus.

 

 

Trois Rivières, Canada

Trois Rivières is een geliefde wandelbestemming onder Booking.com-reizigers, het is zelfs de hoogst gewaardeerde bestemming om te wandelen in Noord-Amerika. Trek een paar comfortabele schoenen aan en ontdek deze charmante stad, of het nu rond zonsopgang of zonsondergang is. Overdag is een wandeling door het oude centrum van Trois Rivières een aanrader. Zo kun je de meer dan 50 gebouwen die vanaf 1650 gebouwd zijn uitgebreid bewonderen. Ook de Laviolette-brug, een boogbrug over de St. Lawrence-rivier, is de moeite van het bezoeken meer dan waard. Ga als de zon onder is naar de populaire Rues des Forges, die van de St. Lawrence-rivier naar de Rue Bellefeuille loopt en de ideale plek is voor een cafébezoek.

Accommodaties: In de charmante bed & breakfast Gite Loiselle krijg je het gevoel terug in de tijd te reizen. Deze pittoreske B&B ligt op een centrale locatie in het historische centrum van Trois Rivières. Een klein eindje wandelen brengt je naar de St. Lawrence-rivier, waar je diverse restaurants, cafés en musea kunt ontdekken.

Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Als je topbestemmingen voor wandeltochten volgens Booking.com-reizigers bekijkt, mag je de middeleeuwse stad Edinburgh zeker niet overslaan. Overdag kun je lekker rondstruinen en de iconische Arthur’s Seat en het kasteel van Edinburgh bezoeken, om daarna wat van de lokale gin te proeven. Voor een spannende avond ontdek je de huiveringwekkende verhalen uit het donkere verleden van Edinburgh tijdens de The Dark Side-wandeltocht. Andere interessante attracties die je via Booking.com aan het reisschema toe kunt voegen zijn de Harry Potter-wandeltocht of een wandeling naar Loch Lomond, Stirling Castle & the Kelpies; perfect wanneer je het uitzicht op de levendige straten af wilt wisselen met het serene platteland.

Accommodaties: In het hart van Edinburgh vind je de My-Quartermile Apartments tussen allerlei cafés en restaurants. Binnen twintig minuten wandel je naar het kasteel van Edinburgh, of naar de Old en New Town. Deze buurten staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en je kunt er onder meer de beroemde Royal Mile vinden.

Vientiane, Laos

Booking.com is Vientiane de beste bestemming voor wandeltochten in Zuidoost-Azië. Zowel overdag als ‘s avonds kun je er geweldig wandelen. Geniet overdag van de brede boulevards met Franse koloniale architectuur, boeddhistische tempels zoals Pha That Luang en andere heiligdommen, zoals Wat Si Saket. Bezoek tijdens een avondwandeling de avondbazaar langs de rivier en de Vientiane Night Food Market voor heerlijke streetfood.

Accommodaties: Barn1920s Hostel ligt in het centrum van Vientiane, dicht bij het nationale museum van Laos en maar drie minuten wandelen van de populaire avondmarkt. Perfect voor reizigers die de stad te voet ontdekken. Begin je dag met een ontbijtbuffet en ga daarna op stap om boeddhistische bezienswaardigheden in de buurt te bewonderen, zoals Wat Si Saket, de Pha That Luang-stoepa en het standbeeld van Chao Fa Ngum. ‘s Avonds kun je verhalen uitwisselen met je medereizigers in de tuin, de gedeelde lounge, aan de bar of in het café.

Orenburg, Rusland

Als je op vakantie wilt gaan in Europa en graag je bestemming te voet wilt ontdekken, is Orenburg in Rusland volgens de Booking.com-reizigers de beste plaats voor een wandeltocht. Deze bestemming kent vele bezienswaardigheden om overdag of ‘s avonds al wandelend te verkennen. Loop overdag over de iconische voetgangersbrug die Europa met Azië verbindt. Ook ’s avonds is er nog genoeg te doen, want na zonsondergang kun je naar hartenlust winkelen en vermaakt worden in de Armada Mall.

Accommodaties: Het Grand Hotel ligt op een ideale locatie in het historische centrum van Orenburg en heeft ook een sauna en binnenzwembad. De Oeral-rivier is maar een klein stukje lopen en binnen tien minuten wandel je van het hotel naar diverse winkels en cafés.

Culiacán, Mexico

Culiacán is de beste bestemming voor een wandeltocht in Latijns-Amerika volgens de Booking.com-reizigers, en er zijn veel interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Snuif overdag de heerlijke bloemengeur in de botanische tuinen op of geniet van de rust en vrede bij de Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe-kerk voor een onvergetelijk uitzicht over de stad. Geniet ‘s avonds van al het heerlijke streetfood en probeer vooral lokale specialiteiten als chilorio (een gerecht uit de Mexicaanse staat Sinaloa van in chilisaus gegaard varkensvlees), machaca (traditioneel gekruid en gedroogd rund- of varkensvlees, dat weer wordt gehydrateerd) of verse vis en zeevruchten.

Accommodaties: Hotel Los Tres Rios is het perfecte verblijf voor reizigers die te voet op verkenning gaan. Het ligt namelijk dichtbij het stadscentrum van Culiacán. Koel na een dag vol ontdekkingen af in het buitenzwembad en geniet van een smakelijke maaltijd in het hotelrestaurant, waar je kunt kiezen uit internationale keukens.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.