Zo krijgt een gepensioneerd Lufthansa vliegtuig een tweede leven

Vliegtuigfanaten en milieubewuste designliefhebbers opgelet: luchtvaartmaatschappij Lufthansa presenteert een exclusieve collectie van design- en lifestyleproducten gemaakt van een oude Airbus A340-600 D-AIHO. De producten werden bedacht en gemaakt door gerenommeerde ontwerpers.

Van een kofferlabel bestaande uit het buitenmateriaal van het vliegtuig tot een aktetas uit dekens die ooit Business Class reizigers warm hielden. Lufthansa creëerde de Lufthanca Upcycling Collection in samenwerking met Miles & More en Lufthansa Technik.

 

 

De uit dienst genomen Airbus werd in tien weken professioneel ontmanteld in Teruel in Spanje. Op locatie werd het vliegtuig geïnspecteerd en werden onderdelen geselecteerd voor de collectie. De vliegende koffietafel, de muurklok en de bar voor aan de wand werden bijvoorbeeld gemaakt van de grote elementen van het vliegtuig: de romp of de raamstukken. Het buitenmateriaal van aluminium is terug te vinden in unieke kofferlabels. Rugzakken en tassen werden gemaakt van onder meer Business Class dekens, hoezen van de hoofdsteunen en veiligheidskaarten.

 

 

“Veel mensen hebben een bijzondere fascinatie voor vliegtuigen en de wereld van het vliegen. Vreemde landen, de levendige en kleurrijke drukte op luchthavens, de enorme vliegtuigen – mensen komen terecht in een unieke wereld. Met deze producten kunnen mensen een stukje van die wereld mee naar huis nemen. Tegelijkertijd is het heel waardevol om afgedankte materialen een tweede leven te geven in een andere vorm”, zegt Sebastian Riedle, woordvoerder en Managing Director van Miles & More GmbH.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.