Dit zijn de nieuwe routes in BinckBank Dam tot Dam FietsClassic

Ruim 4000 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic. Organisator Le Champion heeft ten opzichte van vorig jaar een aantal vernieuwingen doorgevoerd om de fietsers weer een mooie ronde te laten rijden. Er zijn nieuwe verzorgingsposten ingericht in Alkmaar en Purmerend en de routes over 105 en 150 km zijn vernieuwd. De 105 km-route passeert zodoende dit jaar een nieuwe dam, Schardam.

Van de 14 Dammen waar de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic langskomt, kwam alleen de langste route van 150 km al eerder langs Schardam. Dit jaar komt ook de route over 105 km langs dit dorp aan het Markermeer. Zo kunnen deelnemers van de populairste afstand weer een Dam aan de lange lijst Dammen toevoegen. Een bijzondere plek om te passeren bovendien omdat zij hier op de grens van West-Friesland en Waterland fietsen.

 

 

Restaurant Spijkerman en de GAS!Fabriek

In Purmerend is Restaurant Spijkerman aan de Neckerdijk al jarenlang een bekende ‘spot’ voor wielrenners. Het lag dan ook voor de hand hier een nieuwe verzorgingspost te maken voor de deelnemers van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic. Ook de verzorgingspost in Alkmaar is dit jaar nieuw. Deelnemers die de langste afstand rijden, 150 km, kunnen hun rust pakken bij de GAS!Fabriek in Alkmaar. Dit erfgoed uit 1915 maakte deel uit van de Alkmaarse gaswinning, maar is nu omgebouwd tot relaxte horecagelegenheid.

 

 

Start en finish op de Dam

Het bekendste plein van Nederland is zondag 22 september de start- en finishlocatie van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic. De Amsterdamse Dam verandert in een bruisend fietsfestival waar deelnemers voor en na hun fietsronde van alles kunnen beleven. ‘s Ochtends geeft wielerclub BEAT een warming-up op de Dam zodat iedereen soepel en warm op weg gaat over de Amsterdamse grachten naar de IJtunnel. Later op de dag, tijdens de finsh, speelt de band Texas Sugar op het podium. Daarnaast zorgt DJ Dolphin voor een absoluut gezellige sfeer op de Dam. Er is catering aanwezig, er zijn verschillende standhouders en er staat een groots prijzenrad van titelsponsor BinckBank. Daarnaast kunnen toeschouwers via een groot scherm de Dam tot Damloop volgen en via de hashtag #DTDF hun aanmoedigingen op het scherm delen.

Inschrijven nog mogelijk t/m 19 september

Er zijn nog startkaarten beschikbaar voor alle afstanden. Deelnemers kiezen voor 40, 60, 85, 105 of 150 km en rijden, na de passage door de IJtunnel, een verschillende ronde van Dam tot Dam. De inschrijving is t/m 19 september geopend, er is geen mogelijkheid om in te schrijven bij de start op de Dam zelf.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.