Chalkidiki is een bestemming met zeker 50 highlights

Het Grieks Verkeersbureau organiseerde samen met het Chalkidiki Verkeersbureau een tour door Chalkidiki via een live verbinding met lokale partners. De tagline van het Chalkidiki Verkeersbureau is niet voor niets ‘Inside your dreams’, deze droombestemming biedt het hele jaar door bucket list avonturen! Op donderdag 29 augustus kregen reisbureaus en media de kans om dit van ‘dichtbij’ mee te maken.

Dit is de eerste keer dat het Grieks Verkeersbureau een interactieve en innovatieve presentatie organiseerde. Het doel was om Chalkidiki te presenteren als een bestemming voor verschillende bezoekers en als bestemming waar men het hele jaar door kan genieten van unieke belevenissen. De bestemming is rijk aan zo’n 50 USP’s, belevenissen die recht uit iedereens dromen komen!

 

 

Chalkidiki, de drietand van Poseidon

Chalkidiki ligt ten zuidoosten, op 30 minuten rijden, van de luchthaven van Thessaloniki en heeft een kustlengte van meer dan 500 kilometer. Het schiereiland wordt ook wel de ‘Drietand van Poseidon’ genoemd. Poseidon, de god van de zee, wordt namelijk vaak afgebeeld met een drietand in zijn hand en de vorm van Chalkidiki is ook een drietand met in de punten Kassandra, Sithonia en Pro-Athos. Het schiereiland heeft een 3.000 jaar oude cultuur waarvan je in de bouwwerken en musea nog veel terug kunt zien. Naast de eeuwenoude cultuur en prachtige stranden met een kristalheldere zee is er veel te beleven op het gebied van natuur, gastronomie, avontuur en entertainment.

Meer lezen over Chalkidiki? Ga naar de website: www.visit-halkidiki.gr en bekijk de interactieve kaart.

 

 

Live verbinding met lokale partners

Tijdens het evenement in Almere ‘namen’ 12 Grieken de media en reisbureaus mee naar Chalkidiki. In twee uur tijd lieten deze locals de deelnemers via Skype alle mooie plekjes van de bestemming zien. Zij werden rondgeleid op wijngaarden, door traditionele nederzettingen en zelfs op zee, met ondergaande zon en net voor iemand ging duiken. Zo leerden en zagen de deelnemers ‘van dichtbij’ wat Chalkidiki zo bijzonder maakt. Een innovatief en geslaagd concept!

Van een Jeepsafari tot het Park van Aristoteles

Chalkidiki heeft zo’n 300 dagen zon per jaar en elk seizoen brengt een fantastisch uitzicht en andere mogelijkheden. Transavia vliegt het hele jaar door naar Thessaloniki en dit maakt Chalkidiki een ideale bestemming. Per regio delen wij een aantal USP’s.

Kassandra

Voor reizigers die het liefst op het water zijn raden wij aan om in Porto Koufo, de diepste natuurlijke haven van Griekenland, een zeilboot te huren. Je mag zelf varen en geniet zo van ultieme vrijheid op de Griekse zee. Tip! Huur de boot net voor zonsondergang voor een romantische avond op het water. Meer op zoek naar adrenaline? Ga op Jeep Safari! Tijdens de Safari cross je over de berg Holomontas. Een adembenemend uitzicht gegarandeerd. Fan van vogels? Ga naar de ‘Sani Wetlands’, een vogelreservaat waar je meer dan 200 vogelsoorten kunt spotten.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Sithonia

Ooit een Griekse wijn geproefd? Griekenland heeft een aantal waanzinnige wijngebieden. Zo vind je in Sithonia ‘Marianna’s Vineleaves’, een 28 jaar oude biologische wijngaard die met name bekend staat om de wijnbladeren. Je kunt al hikend de wijngaarden ontdekken waarna je kunt genieten van een Dolma, een Griekse delicatesse, die hier gemaakt wordt. Liever niet te voet grote afstanden afleggen? Per ezel kun je alle verborgen plekjes van Sithonia ontdekken. En voor visliefhebbers is er de ‘kayak experience’. Lees je dat goed? Ja! Ga met een kajak naar het eiland Diaporos, vang en eet je eigen vis.

Tijdens het evenement in Almere wonnen zes gelukkige deelnemers een plek tijdens de volgende FAM-trip in Chalkidiki. De trip wordt georganiseerd door het Grieks Verkeersbureau in samenwerking met het Chalkidiki Verkeersbureau en vindt plaats in mei 2020.

Op naar Chalkidiki voor een bucket list waardig avontuur!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.