Madurodam opent gesloten deuren voor Kindernachtverblijf

Ruim 60 kinderen maakten zich gisteren op voor de avond van hun leven. Tijdens het Kindernachtverblijf, een unieke avond waarop Madurodam voor één keer de deuren na sluitingstijd opende, konden kinderen namelijk zonder hun ouders ongestoord genieten van het park: geen lange rijen, geen andere bezoekers en lekker lang opblijven.

Uit een overweldigend groot aantal aanmeldingen kwamen ruim 30 gelukkige kinderen (leeftijd 8 tot 12) samen met een vriendje of vriendinnetje genieten van een onvergetelijke ontdekkingstocht door Madurodam. In teams gingen zij een avond lang de strijd aan met elkaar, over de grote verhalen van Nederland. Zo was er een vliegtuig-challenge op een verlaten Schiphol, ontfutselden de teams samen ‘het Geheim van Nieuw-Amsterdam’ door de code van de schatkist te kraken, en werd er gestreden om de titel Oranjevoetbalkampioen tijdens een potje ‘glow in the dark’ voetbal. En dat alles dus zonder ouders.

 

 

Grootse verhalen

Het Kindernachtverblijf, vooralsnog een eenmalig evenement, is in ieder geval een groot succes te noemen, aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. “In de zomervakantie gaat 1 op de 5 Nederlandse kinderen naar de BSO of andere vormen van dagopvang. Bepaald geen straf, want tijdens de vakantie worden hier altijd extra leuke activiteiten georganiseerd. Dus dachten wij: waarom zou je zo’n verblijf beperken tot overdag? En gezien de enthousiaste reacties van de kinderen, kunnen we het met recht een fantastische avond noemen. Het was voor deze avonturiers een hele beleving om tijdens een mooie donkere zomeravond op ontdekkingstocht te gaan en van alles mee te maken. Reken maar dat ze met grootse verhalen thuiskomen!”

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.