Winterkamperen: zó doe je dat!

Genieten van de natuur, buiten zijn, wakker worden met het geluid van de vogels: kamperen is populairder dan ooit en ook de verkoop van caravans en campers zit in de lift. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) zijn er tientallen primeurs te zien en er is ook een interessant activiteitenprogramma. Waaronder de workshop Winterkamperen!
kampeer-caravanjaarbeurs-kaart

Groei in verkoop

Het aantal nieuw verkochte caravans in Nederland groeit. Alleen al in de maand juli werden 748 nieuwe caravans op kenteken gezet, een groei van 5,5 procent. In totaal staat de teller nu op 5.220 nieuw verkochte caravans in de eerste zeven maanden van dit jaar. Bij de campers was de groei nog indrukwekkender: in de maand juli werd een stijging gerealiseerd van 11,6 procent (211 nieuwe campers). Vanaf januari 2019 zijn er alleen al dit jaar 1.688 nieuwe kampeerauto’s op kenteken gezet. In 10 jaar is het aantal campers in Nederland meer dan verdubbeld.

 

 

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) zijn er honderden nieuwe campers, caravans, vouwwagens, tenten en accessoires te zien voor modeljaar 2020. Daarnaast is er tijdens de vijf beursdagen veel aandacht voor het activiteitenprogramma, waaronder proefrijden met campers, maar bijvoorbeeld ook de workshop Winterkamperen.

 

 

IJspegels aan je ramen, een meter verse sneeuw voor je caravandeur en een stralend zonnetje aan een strakblauwe hemel. Campers en caravans zijn uitermate geschikt voor winterse temperaturen. Ze zijn voorzien van uitstekend geïsoleerde wanden, daken, vloeren en hebben moderne (vloer-)verwarmingssystemen aan boord. In Europa hebben tientallen campings zich bovendien gespecialiseerd in een kampeerverblijf in de sneeuw. De campings liggen vaak op een steenworp van de skipistes en hebben prima – verwarmd – sanitair, een droogkamer voor de ski-uitrusting en vaak zelfs vaste gas-aansluitingen op iedere kampeerplek. Zodat eigenaren van campers en caravans het comfortabel warm kunnen stoken in hun eigen vakantieverblijf, zonder steeds hun eigen gasflessen te hoeven wisselen. Tijdens de workshop Winterkamperen krijgen beursbezoekers antwoorden op de meest prangende vragen en krijgen ze tips & tricks voor een vakantie in de sneeuw.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.