Delta Air Lines gaat de strijd aan tegen mensenhandel

Als de leidende luchtvaartmaatschappij in de strijd tegen uitbuiting, heeft Delta Air Lines al meer dan 100 vluchten verzorgd om slachtoffers van mensenhandel veilig thuis te brengen. Dit proces gebeurt via SkyWish, een kilometerdonatieprogramma, in samenwerking met Polaris, beheerder van het nationale meldpunt voor mensenhandel. En Delta doet meer.

  • Sinds Delta’s eerste investering in 2017 is er een stijging van 36% in aantal overlevenden;
  • heeft de National Human Trafficking Hotline een toename van 25% in behandelde zaken;
  • heeft Delta 66 duizend medewerkers getraind om mensenhandel te herkennen en te melden;
  • en zijn er al meer dan 6 miljoen miles gedoneerd.

Na een eerdere donatie van ruim 900.000 euro, heeft Delta deze week nog eens ruim € 1.3 miljoen aan Polaris toegezegd. Ter ondersteuning voor de komende drie jaar voor de organisatie en de National Human Trafficking Hotline, die slachtoffers en overlevenden van seks- en arbeidshandel verbindt met diensten om hulp te krijgen en hun veiligheid te waarborgen. Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie zijn er naar schatting 25 miljoen mensen tot slaaf gemaakt. 71% van de slachtoffers meldt dat ze per vliegtuig naar de Verenigde Staten reisden tijdens het wervingsproces. Bijna 40% heeft minstens één keer gevlogen tijdens hun periode van uitbuiting.

 

 

In 2017 riep Ed Bastiaan, Chief Executive Officer bij Delta Air Lines, Delta-klanten op om zich in te zetten bij de strijd tegen mensenhandel door miles te doneren om overlevenden te helpen vervoeren en hen in veiligheid te brengen. Om zo samen te vechten voor degenen die het niet voor zichzelf kunnen. “Met 80.000 Delta-medewerkers en 180 miljoen Delta-klanten aan boord hebben mensenhandelaren geen enkele kans.”

 

 

Dit jaar ontwikkelde de luchtvaartmaatschappij een in-flight-video die tijdens de Human Trafficking Awareness Month in januari werd afgespeeld in alle vliegtuigen die zijn uitgerust met in-flight schermen. Daarnaast verzorgt Delta leerplaatsen voor de herintreding van slachtoffers van mensenhandel om vaardigheden voor mentorschap en loopbaanontwikkeling aan te bieden.

Bradley Myles, CEO van Polaris, zegt: “Door ons te helpen zorgen dat er personeel beschikbaar is om de oproepen van de Nationale Hotline te beantwoorden en Delta-klanten aan te moedigen miles te doneren, zodat we overlevenden kunnen helpen thuis te komen na mensenhandel, is Delta’s steun onontbeerlijk.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.