Op deze camping heb je je mobiele telefoon niet nodig voor vermaak

Zwembaden, animatieprogramma’s, speeltuinen, kinderdisco’s, minigolf, aquagym, glijbanen, fietsen, paardrijden, boogschieten, tafeltennis en soms stranden en pretparken in de buurt. Het is slechts een kleine opsomming van het enorme activiteitenaanbod voor kinderen op de 19 campings van Siblu Villages in Frankrijk en de twee Zeeuwse campings in Nederland.

Afhankelijk van het vakantiepark zijn er tussen de twee en vier kinderclubs. Deze zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën: Bubbels van 1 tot 3 of 4 jaar, de Piraten Club van 4-7 jaar/5-12 jaar, de Barracudas Club van 8-11/5-12 en de Teens Club vanaf 12 jaar tot 15 jaar.

‘Wij gaan de strijd aan met vermaak op de mobiele telefoon’, stelt Siblu directeur Marketing & Communicatie Mikael Quilfen. ‘Sinds afgelopen jaar bieden we ook speciaal voor tieners en pubers– een leeftijdsgroep die vaak vastgeplakt zit aan hun smartphone – op geselecteerde vakantieparken animatieprogramma’s aan, zodat de kans op vierkante ogen afneemt.’ Vakantieparken met een animatieprogramma voor tieners zijn Domaine de Kerlann in Bretagne, Bois Dormant en Bois de Masson in de Vendée, La Pignade, Les Charmettes en Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, La Réserve in Aquitaine, in Charente Maritime, Le Mar Estang, Les Sables du Midi, Le Lac des Rêves en La Carabasse in Languedoc-Roussillon.

 

 

Animatie moet compulsief telefoongebruik terugdringen

Beachvolleybal, voetbal, basketbal, hockey, waterpolo en handbal – tieners en pubers die liever een voetbal of hockeystick in hun hand hebben dan een mobieltje kunnen hun sportieve hobby’s volop uitleven. Daarnaast worden er talrijke spelletjes – afgestemd op deze leeftijdsdoelgroep – georganiseerd, waaronder Cluedo op ware grootte. En ook ’s avonds hoeven ze niet voor de tv of te bankhangen met het mobieltje; vrijwel iedere avond is er vertier waardoor nieuwe vriendjes snel zijn gemaakt, ook de disco’s voor tieners zijn populair.

Vakantieparken Le Mar Estang, La Carabasse en Les Sables du Midi Les Charmettes liggen alle drie op loopafstand van het strand dus zeer geschikt voor strandliefhebbers. Wil je toch in Zuid-Frankrijk op vakantie maar juist de drukte van het strand mijden, dan is camping Le Lac de Rêves een optie: idyllisch gelegen op 7km van de kust aan het meer van Perol, thuisgrond van flamingo’s en de witte Camarque paarden.

 

 

Voor ieder wat wils speelplezier

De Bubbles Club is een speelzaal voor kinderen tot en met 3/4 jaar, waar allerlei spelletjes worden gespeeld onder supervisie van de ouders; de Piratenclub is bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud – op sommige campings waaronder Les Rives de Condrieu van 5 tot 12 jaar -en houdt zich voornamelijk bezig met avontuur, waterplezier, talentenshows en sport.

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

De Barracudas Club is voor kinderen van 8-11 jaar oud. Deze club houdt zich vooral bezig met grote spellen, sport en theater, de kinderen worden onder toezicht vermaakt zonder dat de ouders aanwezig zijn. Zo maken ze snel vriendjes. En ’s avonds ontmoeten ze elkaar in de KudaKlub.Beschikbaarheid in augustus
Voor wie nog in augustus op vakantie wil, op sommige parken is nog beschikbaarheid en gelden aantrekkelijke lastminutekortingen van 40% tot 50% procent waaronder La Réserve en Mar Estang, Domaine de Dugny, les Sables du Midi en Montourey. Wil je niet helemaal naar Zuid-Franrijk afreizen, dichter bij huis vind je bijvoorbeeld vakantiepark Le Domaine de Litteau in Normandië, dat een nieuw pool splash bad voor de kleintjes heeft. Tevens zijn honden toegestaan op dit park.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.