Zeven Holland America Line schepen varen met meer dan 30 cruises door het Panamakanaal in 2019-20

Het Panamakanaal is een van de meest ongelooflijke prestaties van ingenieurs. Reizigers die een cruise op dit bijzondere kanaal op hun bucketlist hebben staan, kunnen tussen september 2019 en mei 2020 kiezen uit 32 Holland America Line cruises. Zeven schepen bieden 16 unieke routes, zowel volledige doorvaarten die variëren van 14 tot 23 dagen als ook 10- en 11-daagse gedeeltelijke passages die eveneens het zuiden van de Caraïben aandoen.

Hoogtepunt

Hoewel de passage van het Panamakanaal het hoogtepunt van de reis is, hebben gasten ook de mogelijkheid om bijzondere havens te verkennen in de Mexicaanse Riviera, Midden-Amerika en het prachtige Caribische gebied. Afhankelijk van de route kunnen reizigers de weelderige regenwouden van Costa Rica’s Puerto Caldera bezoeken, ontspannen op het zonnige Aruba, de oude Maya-artefacten ontdekken in het archeologische museum van Puerto Corinto of zich verwonderen over de grote Maya-steentempels van Tikal vanuit Puerto Quetzal, Guatemala.

 

 

“Het doorvaren van het Panamakanaal is voor elke reiziger een onvergetelijke ervaring. We bieden reizigers een verscheidenheid aan routekeuzes op zeven premium schepen,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “De sensatie van opgeheven en weer neergelaten worden door de legendarische sluizen van het kanaal is buitengewoon. Of onze gasten het nu ervaren op een volledige passage van oceaan naar oceaan of een deel via Gatún, het is absoluut één van ‘s werelds grootste moderne wonderen.”

Vaar op twee oceanen in één cruise op een volledige passage van het Panamakanaal

Van september 2019 tot en met mei 2020 maken de Amsterdam, Eurodam, Nieuw Amsterdam, Oosterdam, Rotterdam en Volendam 16 passages tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. De schepen vertrekken vanuit drie steden: Fort Lauderdale in Florida, San Diego in Californië en Vancouver in British Columbia.

 

 

Elke route bevat naast de verkenningsreis op het Panamakanaal een bezoek aan een gevarieerde verzameling havens. Tijdens volledige passages bezoeken gasten steden in Colombia, Costa Rica, Guatemala, Mexico, Nicaragua en eilanden in het Caribisch gebied. Enkele afvaarten brengen een bezoek aan Half Moon Cay, het bekroonde privé-eiland van Holland America Line in de Bahama’s dat bekend staat om ongerepte stranden, boeiende gezinsactiviteiten, opwindende excursies aan de kust en exclusieve strandhuisjes.

Verken de Caraïben en Midden-Amerika tijdens een gedeeltelijke passage

Naast de volledige passages maken de Zuiderdam en de Eurodam 16 gedeeltelijke passages tussen oktober 2019 en april 2020. De 10- en 11-daagse Panama Canal Sunfarer-routes van en naar Fort Lauderdale verkennen het Gatúnmeer in het Kanaal en maken ook stops in Aruba, Curaçao, Colombia, Costa Rica, Panama en Half Moon Cay.

Het Panamakanaal komt tot leven met EXC

Tijdens de cruises brengt de programmering van EXC de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de regio aan boord tot leven. Reizigers die meer willen weten over de regio kunnen een EXC-talkshow, een EXC Port-to-Table-kookdemonstratie of een wijnproeverij bijwonen. In de Dining Room en de Lido Market proeven reizigers de smaken van de regio.

Tijdens de doorsteek is een lokale expert aanwezig die vertelt over de geschiedenis en de bouw van het kanaal. Vanaf het ruime voordek van de Holland America Line schepen hebben gasten een prachtig uitzicht op alles wat er op het Kanaal gebeurt, van werkers op het land en elektrische machines tot onze hardwerkende bemanningsleden.

 

 

De cruises op het Panamakanaal beschikken over een gevarieerde selectie van Shore EXCursions waarmee gasten elke aanloophaven volop kunnen ervaren. De tours richten zich op cultuur, geschiedenis, natuur, architectuur, avontuur, gastronomie en familie-uitjes. Exclusieve culinaire Shore EXCursions in samenwerking met het FOOD & WINE-magazine tonen de gastronomie van de regio’s vanuit een lokaal perspectief.

De tarieven voor een cruise over het Panamakanaal beginnen bij €1309. Prijzen zijn per persoon op basis van dubbele bezetting, inclusief belastingen, toeslagen en havenkosten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.