Vakantie voor 50 Franse kinderen bij Nederlandse gastgezinnen via Europa Kinderhulp

Vanaf Gare du Nord in Parijs vertrokken gisteren 50 kinderen naar hun ‘vakantieouders’ in Nederland. Thalys brengt de kinderen naar Rotterdam en Amsterdam waarna zij twee weken vakantie beleven bij gastgezinnen.

In Frankrijk gaat een op de drie kinderen niet op vakantie. Voor het derde jaar achtereen slaan Secours Populaire, Europa Kinderhulp en Thalys de handen ineen om kinderen een mooie beleving te bieden.

 

 

Otte Verbeek namens Europa Kinderhulp: “We zijn ontzettend blij dat zoveel gezinnen in Nederland willen bijdragen aan een onbezorgde vakantie van de kinderen. Dat is waar we al drie jaar aan werken met Secours Populaire en Thalys. Dankzij de gastvrijheid van zoveel ‘vakantieouders’ kunnen we kinderen hopelijk een mooie tijd bieden en ook laten delen in andere culturen en gebruiken.”

 

 

Clowns in de trein

Ook dit jaar brengt Thalys de kinderen in flitssnelheid naar Nederland. Twee clowns zorgen aan boord voor extra vertier. “Al drie jaar steunen we de actie van Secours Populaire. We bieden kinderen, die anders geen vakantie zouden genieten, de mogelijkheid om een ander land en gebruiken te ontdekken. Ieder jaar zijn er ook steeds meer medewerkers die de kinderen willen begeleiden tijdens hun reis. Het is fijn om dit te kunnen doen met Secours Populaire en Europa Kinderhulp”, aldus Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.