Gratis naar het Stedelijk Museum Schiedam met een VIP-KAART van de BGL

Mensen die meespelen in de BankGiro Loterij kunnen vanaf nu gratis naar het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum is een van zeventig topmusea in Nederland waar mensen met een VIP-KAART gratis toegang hebben. De kaart geldt voor alle tentoonstellingen, ook voor Rothko & ik en Meesterlijke vrouwen. Eerder dit jaar won het Stedelijk Museum Schiedam de Museumprijs 2019 van de BankGiro Loterij, de grootste culturele publieksprijs van Nederland.

100% vrouw

De kunst op de tentoonstelling Meesterlijke vrouwen die tot en met 8 september is te zien, komt voor 100% uit de koker van een vrouw. Dat is veel. Slechts 13% van de kunst in Nederlandse musea is gemaakt door vrouwen, blijkt uit onderzoek eerder dit jaar. De presentatie viert dat vrouwen precies 100 jaar geleden stemrecht kregen.

 

 

CoBrA en meer

Tot het einde van het jaar is ook het werk te zien van Erik Mattijssen en Bob Lens, en zijn er tentoonstellingen over de Hoogstraat, de straat waaraan het museum is gevestigd. Ook hangt er werk van CoBrA-kunstenaars en jongere Nederlandse kunstenaars onder wie Jan Schoonhoven en Zoro Feigl.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.