Dit is de route van GLOW Eindhoven 2019

Van 9 t/m 16 november 2019 staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst. De binnenstad verandert in één grote expositieruimte met lichtprojecten van kunstenaars uit binnen- en buitenland en aankomend talent. Nieuw zijn de Lightlabs waar talenten en Eindhovense designers, bedrijven en instellingen gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen.

Bij GLOW Eindhoven ligt in de basis de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. De projecten zijn met elkaar verbonden middels een gratis te bezoeken looproute door het centrum van de stad. Het thema van 2019 is ‘Living Colors’.

GLOW Lightlabs

Lightlabs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers en instellingen vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken of lichtprojecten. Het is het proces van waaruit lichtprojecten ontstaan. Doelstelling van de Lightlabs is waarneembare toegevoegde waarde voor zowel GLOW Eindhoven als de stad. Om als festival onderscheidend te blijven, moet GLOW blijven vernieuwen. Met deze creatieve en innovatieve lichtkunstwerken wil GLOW het publiek blijven prikkelen, inspireren en nieuwsgierig houden. Hiermee wil GLOW ook nieuw talent intrigeren en aantrekken. Voor de komende editie worden er concreet een aantal projecten vanuit Lightlabs gerealiseerd, zoals Portie Licht en Flower Water.

 

 

Highlights

Dit jaar is er voor het eerst in lange tijd geen projectie op de Catharinakerk. Daarentegen wel een groot lichtkunstproject in een drieluik op achtereenvolgens de Paterskerk, Mariënhage en het Dela gebouw door Portugese kunstenaarscollectief Ocubo Criativo. De vernieuwde Paterskerk en Mariënhage worden geopend in november tijdens GLOW onder de naam DomusDela. De drieluik, Triptych Metaphor, valt in de categorie Groot Licht en is niet alleen de start, maar ook één van de hoogtepunten van de route.
In de categorie ‘Nieuw Licht’ spelen studenten van Bouwkunde en Industrial Design van de TU Eindhoven in op interactie en modulariteit. Dit laten ze samen komen in het project HYPER. Een installatie die de interactie van de toeschouwers omzet in een lichtspel. Een student van Fontys Hogeschool komt met een bijzonder ‘Groen Licht’ project waarbij lichtgevende bacteriën gezamenlijk een lichtkunstwerk vormen en gaandeweg groeien tijdens GLOW.

Anders dan voorgaande jaren loopt de route dwars door het Van Abbemuseum en krijgen alle bezoekers van GLOW het museum voor hedendaagse kunst van binnen te zien. Alleen voor de lichtshow in het Philips Stadion, wat in concept dit jaar een lichtconcert is, wordt entree gevraagd. Tickets voor het Philips Stadion zijn vanaf 1 oktober online te koop via de website.

 

 

Thema: Living Colors

Van The Source in 2017 en Shadows & Light in 2018, gaat het lichtfestival nu naar Living Colors als thema voor 2019. Het laatste deel van de drieluik. In Living Colors komen de projecten in deze editie los van de bron. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht? Dit thema wordt meegegeven aan de lichtkunstenaars om te verwerken in hun kunstwerk, geheel naar eigen en vrije interpretatie.

GLOW route

De route door Eindhoven bedraagt ongeveer 5 km, wat een wandeling betekent van gemiddeld twee uur. Op de route staan verschillende soorten lichtprojecten; innovatieve en unieke projecten, werk van jonge talenten, duurzame projecten die awareness creëren en een aantal grote highlights. De projecten zijn op de route gelabeld in de categorieën; Groot Licht, Nieuw Licht, Groen Licht en Kunst Licht.
De GLOW route staat vanaf al online.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.