Hoogzomers met kans op bosbranden in Zuid-Europa

Vorig jaar is het in bijna heel Europa lange tijd goed weer geweest, maar dit jaar verschilt het weer per regio. Als je op zoek bent naar hoge temperaturen en zonnig weer, dan kun je terecht in Zuid-Europa. Alleen in het binnenland van Spanje is het met 40 graden wel erg warm en bosbranden worden niet uitgesloten. In Griekenland en in Zuid-Frankrijk is het ook overwegend zonnig en warm. In Duitsland is het een ander verhaal, in het hele land worden komende dagen fikse regen- en onweersbuien verwacht.
Ontdek Europa met een camper van WorldWideCampers.com

Griekenland is een goede bestemming voor zonnig weer met hoge temperaturen. Het wordt 25-33 graden. In het noorden is kans op een bui en aan het eind van de week is daarbij kans op onweer.

In het noorden en noordoosten van Frankrijk is het wisselend bewolkt, met in het oosten lokaal een bui. In Zuid-Frankrijk is meer plaats voor de zon en liggen de temperaturen rond 30 graden.

 

 

In Italië is het grotendeels mooi zomerweer. Enkel in het noordoosten is komend weekend kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen liggen tussen 19 graden in het noorden tot 31 graden in het zuiden.

Fikse regen- en onweersbuien

Vooral in Duitsland is kans op flinke buien. Vooral op vrijdag en zaterdag worden in het hele land stevige regen- en onweersbuien verwacht. Temperaturen liggen tussen de 17-25 graden. Na het weekend wordt het droger en geleidelijk warmer. Niet alleen in Duitsland, maar ook in de Balkanlanden vallen fikse regen- en onweersbuien. Hier kan het juist op zaterdag en zondag flink tekeergaan.

 

 

Kans op bosbranden

In heel Spanje is het overwegend zonnig en warm. In het binnenland van Spanje kan het heet worden. Omdat het al lange tijd zeer warm en droog is, kunnen bosbranden voorkomen. In het noorden van het land blijft de temperatuur achter met aan de kust 22 graden.

Niet alleen in Spanje maar ook in het zuiden van Frankrijk is kans op bosbranden. Inmiddels zijn al vele hectaren eerder in het seizoen afgebrand. Omdat er afgelopen tijd weinig tot geen neerslag is gevallen is het kurkdroog. Mede door een sterkere wind in Zuid-Frankrijk en in het oosten van Spanje kan een bosbrand zich makkelijk verspreiden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.