Wereldberoemde kunstenaar landt met nieuw werk in de Oude Kerk

Van 21 november 2019 tot en met 26 april 2020 presenteert de Oude Kerk een omvangrijke installatie en site-specifieke installatie van de Argentijnse kunstenaar Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980). Het is de eerste keer dat de wereldberoemde kunstenaar, bekend van onder meer de Biënnale van Venetië en de Documenta in Kassel, in Nederland solo te zien is.

Villar Rojas neemt de bezoeker mee op een wonderlijke en verontrustende reis door de Oude Kerk in een reflectie die alle tijden omvat. De site-specifieke installatie komt tot stand na talrijke bezoeken aan de Oude Kerk en historisch onderzoek.

 

 

In de ontwikkeling van zijn installatie legt Adrián Villar Rojas de focus op de context van de kerk en de mensen die deel uitmaken van deze context. Gesprekken met betrokkenen vormen een belangrijk onderzoeksinstrument voor de kunstenaar.

 

 

Adrián Villar Rojas

Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980) is een Argentijnse hedendaagse kunstenaar die grootschalige sculpturen en locatiegebonden installaties creëert. Hij studeerde aan de Universidad Nacional de Rosario en woont en werkt tussen Rosario, Argentinië en New York. In 2011 vertegenwoordigde hij Argentinië tijdens de Biënnale van Venetië en in 2012 was zijn werk te zien in Documenta 13 in Kassel. Villar Rojas recente solotentoonstellingen waren te zien in Marian Goodman Gallery (New York), Moderna Museet (Stockholm), Metropolitan Museum of Art (Los Angeles) en Museum Haus Konstruktiv (Zürich).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.