Ga naar de bodem van de oceaan met Seabourn

Seabourn, ’s werelds beste ultraluxe cruisemaatschappij, brengt alles in gereedheid om toeristen voor de allereerste keer ooit mee te nemen naar de bodem van de oceaan. De Seabourn Venture, alsook het voorlopig nog naamloze zusterschip, zet koers naar alle uithoeken van de wereld met 2 U-Boat Worx Cruise Sub 7 – onderzeeërs, die speciaal voor Seabourn zijn gemaakt.

De onderzeeërs, die werken op een batterij, bieden plaats aan zes gasten en een kapitein. Er wordt gedoken naar een diepte van 300 meter, op verkenning naar scheepswrakken, koraalriffen en de prachtige onderwaterwereld. De gasten nemen plaats in een van de twee doorzichtige acrylkoepels naast de kapitein. De stoeltjes staan op een draaiend platform, zo heeft men een prachtig uitzicht rondom zonder iets te hoeven missen.

 

 

Onbekende aarde

“De onderwaterwereld wordt vaak nog het laatste stukje onbekende aarde genoemd. Volgens de U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration is meer dan 80% van dat grote gebied nog niet in kaart gebracht, geobserveerd of verkend”, zegt Robin West, Vice President Expedition Operations bij Seabourn. “Wij nemen onze gasten in onze onderzeeërs mee naar een plek die bijna nog niemand met eigen ogen heeft gezien. Ze keren terug met een andere kijk op de wereld om ons heen en ze zullen er nog jaren over vertellen.”

Om nog meer beleving te creëren, worden de onderzeeërs uitgerust met een groot aantal optionele uitrustingen om deze unieke mogelijkheid te optimaliseren. Want deze belevenis maken ze maar één keer in hun leven mee. De wereld buiten de koepel wordt gefilmd met een 4k-onderwatercamerasysteem. De gasten zelf en de directe omgeving worden ook gefilmd. Al het opgenomen filmmateriaal kan nadien gedownload worden en zal tijdens lezingen op een groot scherm in het Discovery Center aan boord van het schip geprojecteerd worden. Aan de zijkant van de onderzeeër is een arm met zes functies gemonteerd die tot 32 kilo kan tillen. Om in lijn te blijven met de luxe ervaringen aan boord van de Seabournschepen, wordt elke onderzeeër op beide schepen uitgerust met op maat gemaakte, gestikte lederen bekleding, twee airconditioningsystemen, een Bluetooth-stereosysteem en een champagnekoelmachine voor gasten die op hun ontdekkingstocht willen toasten.

 

 

Overal ter wereld

De onderzeeërs vertrekken meerdere keren per dag in gebieden overal ter wereld, waar de omstandigheden geschikt zijn. Ze zullen worden uitgerust met waterbestendige led-flood-/spotlights, imaging-sonar dat fungeert als een tweede set ogen en een geavanceerd onderwater tracking- en navigatiesysteem.

Seabourn Venture is gepland om te lanceren in juni 2021, met een tweede nog te noemen zusterschip gepland voor mei 2022. De schepen zijn al vanaf de ontwerpfase afgestemd op expeditiereizen, gecombineerd met ultraluxe en persoonlijke service door toonaangevende reisexperts en doorgewinterde professionals met een grote ervaring op het gebied van expeditie, gastvrijheid en luxe cruises.

Adembenemende locaties

Tussen juli 2021 en april 2022 bezoekt Seabourn Venture een groot aantal adembenemende locaties en afgelegen bestemmingen in het Noordpoolgebied en op Antarctica, evenals in de Amazone, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en nog veel meer, waardoor gasten de unieke kans krijgen om ultraluxe op een expeditieschip te ervaren evenals enerverende avonturen te beleven. Het schip is gepland om meer dan 150 unieke en fascinerende bestemmingen over de hele wereld te bezoeken – waarvan er maar weinig zijn bezocht – en meer dan 65 nieuwe of opmerkelijke bestemmingen met vele nieuwe en meeslepende expeditie-ervaringen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.