De internationale wereldtop van de golfsport komt naar Noord-Ierland voor The 148th Open

Van 14 tot en met 21 juli 2019 zijn vanuit de hele wereld de ogen gericht op Noord-Ierland voor het grootste sportevenement dat hier ooit heeft plaatsgevonden: The 148th Open, Royal Portrush. Het is pas voor de tweede keer in de geschiedenis van het prestigieuze golfkampioenschap dat dit plaatsvindt buiten de grenzen van Schotland en Engeland. Voor het eerst sinds 1951 keert The Open terug naar Noord-Ierland en Royal Portrush. The Open behoort tot de grootste golftoernooien ter wereld en geldt als een van de vier ‘Majors’ in de golfsport.

Golf in Noord-Ierland, uitdagende banen voor iedere speler

Tienduizenden toeschouwers

Vrijwel de gehele wereldtop in de golfsport reist af naar de Noord-Ierse kuststad Portrush voor deelname aan The Open. Met in hun voetsporen tienduizenden toeschouwers, tv-ploegen en journalisten die de verrichtingen van de topspelers en de strijd om de Claret Jug nauwlettend volgen. Een van de spelers die zonder twijfel op de titel zal azen is Rory McIlroy, die in zijn thuisland het kampioenschap wil winnen. In 2014 schreef hij The Open al een keer op zijn naam. Andere winnaars uit Noord-Ierland zijn Darren Clarke en Fred Daly. Op The 148th Open worden ook titelverdediger Francesco Molinari en Tiger Woods, winnaar van The Masters verwacht. Joost Luiten is nog niet helemaal zeker van deelname, maar is op zijn website positief over zijn kwalificatie.

 

 

Royal Portrush staat bekend als een van de tien beste golfbanen ter wereld (volgens Golf Digest). In de afgelopen jaren hebben er talloze internationale golf-evenementen plaatsgevonden. De baan dateert uit 1888 en heeft twee Championships Courses, te weten de vernieuwde Dunluce Course genoemd naar het gelijknamige kasteel aan de rand van de baan, en de Valley Course. Beide prachtige, uitdagende golflinks liggen aan de Atlantische Ocean met spectaculaire uitzichten over zee en Donegal. Royal Portrush ligt aan de befaamde Causeway Coastal Route – van Belfast naar Londonderry -, een streek die door Lonely Planet is getipt als een ‘must see region’ en een van de mooiste kustroutes ter wereld. Pittoreske dorpjes, ruige kliffen en adembenemende vergezichten wisselen elkaar af.

Noord-Ierland levert ieder golfspeler een geweldige ervaring dankzij de prachtige banen

Noord-Ierland: golf voor iedereen

Noord-Ierland en golf zijn één. Niet alleen heeft het grote kampioenen voortgebracht zoals Rory McIlroy, Darren Clarke en Graham McDowell, daarnaast heeft Noord-Ierland een aantal van ‘s werelds meest gerenommeerde golfbanen en is gastland van talloze toernooien.

 

 

Met meer dan 90 golfbanen verspreid over het Noord-Ierse land is het een eldorado voor elke golfer. Veel van deze banen bieden geweldige golfervaringen in het gevarieerde landschap, langs rotsachtige kusten of slingerende rivieren. De greenfee voor een golfronde is in Noord-Ierland over het algemeen zeer betaalbaar en verschilt van baan tot baan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.