Nu ook Apple Pay beschikbaar voor de wereldwijde online reiscommunity Bidroom

Het hotelboekingsplatform van Bidroom.com heeft Apple Pay-aankopen voor haar klanten geïntroduceerd, kort na de lancering van de service in Nederland op 11 juni.

Sinds 9 juli

Vanaf 9 juli kunnen Apple-gebruikers op Bidroom.com één van de drie beschikbare lidmaatschappen kiezen die hen toegang geven tot serieuze kortingen in meer dan 120.000 hotels in 128 landen en betalen met Apple-Pay. Deze functie is beschikbaar voor inwoners van Nederland en alle andere 54 plaatsen waar Apple Pay beschikbaar is (zoals aangegeven in de officiële lijst van Apple hier).

 

 

Michael Ros, Chief Operating Officer van Bidroom, gaf aan dat zijn bedrijf er snel bij was om meer comfort en betalingsopties te bieden aan zijn reizigerscommunity.

 

 

“Op het moment dat we de heads-up kregen over de lancering voor Nederland, zijn we overgegaan tot integratie met Bidroom. We zijn altijd op zoek naar manieren om het boekingsproces te vereenvoudigen. We willen dat het intuïtief en frictieloos wordt voor onze gebruikers,” aldus Ros.

Het wereldwijde publiek van Bidroom bestaat vooral uit gebruikers tussen 30 en 40 jaar die minstens 10 korte reizen per jaar maken. Ze reizen zo vaak dat ze graag lid worden van programma’s die het mogelijk maken flink te besparen op (hotel-) boekingen.

De volgende stap naar een intuïtieve boeking

Apple Pay is sneller omdat het niet nodig is om creditcardgegevens in te voeren voor elke transactie. Extra interessant is de toegevoegde beveiligingslaag, in vergelijking met traditionele creditcard aankopen, omdat Apple geen transactie-informatie bewaart die kan worden gelinkt aan de koper.

Apple Pay is beschikbaar voor hotelboekers die Bidroom browsen in Safari op een Apple-apparaat*, of voor personen die hun creditcard aan de Wallet-app op hun iPhone hebben gekoppeld.

Sinds 9 juli zien gebruikers van Bidroom nu een nieuwe Apple Pay-optieknop, direct na het scherm voor lidmaatschap selectie. Gebruikers kunnen hierop klikken om de transactie te bevestigen op hun iPhone, Apple Watch of met de Touch ID-scanner op MacBook Air en MacBook Pro. Voor Bidroom zal Apple Pay, waar mogelijk, een standaard betalingsoptie worden.

Apple Pay bleef gedurende bijna vijf jaar lang niet beschikbaar voor Nederland, hoewel het al sinds 2014 wereldwijd op meerdere markten werd geïntroduceerd. Sinds 18 juni 2019 is Apple Pay beschikbaar in 55 regio’s. De introductie voor Nederland werd door Apple en ING Bank geïnitieerd op 11 juni. ING-kaarthouders kunnen nu contactloos betalen in fysieke winkels, webshops en binnen apps met behulp van Apple Pay.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.