Zomeravonden met films en muziek op het dak van NEMO

Tot en met 5 september 2019 is het dak van NEMO tot 21.00 uur open. Geniet van zomerse hapjes en drankjes met een fantastisch uitzicht over de stad. Om de zomer te vieren is er extra muziek-, yoga- en filmprogrammering op het hoogste stadsplein van Amsterdam.

Op donderdag 27 juni gaat de muzikale donderdagavond van start met singer songwriter Joëlle Goercharn en Latijns-Amerikaanse muziek van de Chileense Jose Santibanez Group. NEMO Zomerdak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.

 

 

Tijdens NEMO Zomerdak is er elke donderdag live muziek van 17.30 tot 21.00 uur. Er zijn optredens van onder andere Saskia Laroo/Byrd, Jim van der Zee, Jazz Orchestra & Choir en een salsa-avond. Op 1 augustus is er een Gay Pride special met karaoke van The Beaver Sisters. Maandag 12 augustus verwelkomt NEMO voor het eerst het Grachtenfestival met een jazzavond van de Amsterdam-Barcelona Connection. Toegang is gratis.

 

 

Films en yoga op het dak

Naast muziek op het dak organiseert NEMO deze zomer ook andere activiteiten. Zo kun je in het weekend van 6 t/m 8 september genieten van films op het dak, in samenwerking met Kriterion. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding van Brein in Beeld. Bij slecht weer wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO. Van zondag 30 juni t/m 1 september is er iedere zondagochtend van 9.00 tot 10.00 uur Rooftop Yoga op het dak van NEMO.

Het dak van NEMO

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. In de buitententoonstelling Energetica ontdek je samen de kracht van zon, wind, water en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen. Het dak is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.