Kom naakt sporten in de zomer

Natte oksels, plakkende sportkleding en een rood hoofd. Sporten in de zomer is niet altijd plezierig. Om dit probleem tegen te gaan, kun je tegenwoordig bij verschillende sportscholen naakt sporten! Dat doe je bijvoorbeeld bij Hanson Fitness in New York, een beroemde sportschool waar leden als Rihanna, Tom Cruise en Julia Roberts maar al te graag komen.

Sport-naturisme heeft zich over de jaren ontwikkeld door de vele gezondheidsvoordelen maar ook door het vrije gevoel dat het oplevert. Het houdt je lichaam koel, maakt je bewust van je lichaam, helpt het vrijkomen van endorfine en zorgt ervoor dat je je vrijer kunt bewegen. En daarnaast bespaart het natuurlijk ook bergen wasgoed. Op alle campings van France 4 Naturisme worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Volg een les aquagym, doe mee aan een van de georganiseerde tennis toernooien of speel een potje volleybal met het hele gezin, genoeg te doen!

 

Lees ook dit artikel: Naakt glampen is de nieuwe mode

 

In adamskostuum de sportschool in

Fitness in de sportschool doen velen thuis ook, maar wist je dat je op alle France 4 Naturisme campings gebruik kunt maken van de fitness ruimte, met of zonder kleding? De voordelen van naakt fitness gaan veel verder dan klasprestaties. Wie zichzelf bloot durft te stellen, leert niet alleen het eigen lichaam beter te accepteren maar werkt ook elke dag in de sportschool toe naar de ultieme summerbody, wat dit dan ook voor jou mag zijn. Naakt fitness verbetert het zelfbeeld en geeft een gevoel van vrijheid dat moeilijk te bereiken is met kleding aan. Dus schrijf je vast in voor naakt pilates bij Euronat of doe mee aan fitness in het zwembad bij camping Bélézy!

Yoga in de natuur

Zelfacceptatie, dit is een van de doelen van yoga maar ook van naturisme. Als je dit in gedachten houdt, is naaktheid logisch. Naaktyoga is daarom voor velen een soort therapie met voordelen voor zowel lichaam als geest. Het is een bevrijdende oefening waarbij je het lichaam aan de buitenkant vergeet, om je alleen maar op het innerlijk te concentreren. Daarnaast worden de yogalessen op campings zoals Riva Bella en Arnaoutchot vaak uitgevoerd in een prachtige natuurlijke omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het strand, in de buurt van een rivier, in het bos of op de top van de berg. Hier ben je pas echt één met de natuur. En voor wie zich toch niet helemaal comfortabel voelt bij het uitoefenen van de downward facing dog in adams- of evakostuum, is een sportbroekje zeker geen probleem.

Naturistenwandeling zonder bagage

De naturistenwandeling is een sportactiviteit die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Slenter vrij rond zonder kleding in het midden van de natuur, met alleen wandelschoenen en een rugzak als accessoires. Bij de campings kun je informeren welke routes door naturisten bewandelt mogen worden om zo geen andere wandelaars in verlegenheid te brengen. Nu alleen nog kiezen waar! Bewandel de Atlantische kust bij Euronat of Arnaoutchot of kies voor een strandwandeling langs de prachtige middellandse zee bij Sérignan Plage Nature.

Liever een wat ruigere wandeling in de bergen? Dan zit je goed op het eiland Corsica en verblijf je in alle luxe op de camping Riva Bella. Hier vind je de onverbeterlijke combinatie van zee en bergen. En wie op zoek is naar eindeloos veel natuur zal genieten van de prachtig gekleurde lavendelvelden nabij Bélézy. Of ontdek de in de zon gelegen groene heuvels en daarachter de bergen van de Cévennes bij La Sablière.

Naakt op de fiets door Frankrijk

Geniet op je eigen tempo en ontdek de pracht en praal die de natuur in Frankrijk te bieden heeft, gewoon op de fiets. Crossfietsen op het strand, een fietstocht door het bos met het hele gezin, fietsen op de berg, keuze te over! Geen fiets meegenomen? bij de meeste campings is het mogelijk om een fiets te huren. Eerst even oefenen hoe dat naaktfietsen nou gaat? Op zaterdag 6 juli 2019 wordt de eerstvolgende World Naked Bike Ride in Amsterdam gehouden. Tijdens dit event wordt de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam in het verkeer zichtbaar gemaakt en aandacht gegeven aan respect voor het lijf. Een prima event om alvast op te warmen!

Ontvang gratis leuke Frankrijk activiteiten

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.