Even Westfries zijn in de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk op 14 juli ervaar je Westfriesland op de best mogelijke manier, vanaf de historische omringdijk die de grens vormt van deze prachtige regio. Deelnemers die de 50, 80 of 135 km trotseren voelen zich echt even Westfries met de pittoreske dorpjes en uitzichten onderweg. De authentieke versnaperingen onderweg maken dit Westfriese feestje compleet.

Broeders, klaaitjes, amandelkrullen en krentenmik zijn bekende begrippen in Westfriesland. Maar in de rest van Nederland wellicht minder bekend. Het zijn eigenlijk allemaal zoete traktaties waarvan de recepten al decennialang van generatie op generatie worden overgedragen. Elk met zijn eigen unieke verhaal. Het klaaitje is bijvoorbeeld een koekje met stukjes chocolade wat sterk lijkt op spetters modder uit de Westfriese sloten.

 

 

Proeven en energieboost

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk op 14 juli kunnen de fietsers deze Westfriese lekkernijen proeven langs de route. Zo krijg je de juiste energieboost om weer door te kunnen fietsen over de kilometerslange dijk. Maar eigenlijk is het vooral een ‘skoftig’ lekker hapje.

 

 

Doneren aan Westfriese molens tijdens je inschrijving

Iedereen die zich op 14 juli eens echt Westfries wilt voelen, kan zich tot en met 1 juli 2019 inschrijven via de website van de organisatie. Bij je inschrijving kun je direct een vrijwillige bijdrage doneren aan Stichting De Westfriese Molens. Deze stichting is eigenaresse van veertien molens binnen de West-Friese Omringdijk en heeft als doel deze molens in goede, maalvaardige staat te houden. Zo heeft meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud dringend restauratie nodig. Een kleine donatie zorgt er dus voor dat we nog heel lang van het Westfriese landschap kunnen genieten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.