Hete sfeer bij coole vibes op het Reggae Sumfest in Jamaica

In Montego Bay gaat het er binnenkort weer heet aan toe: in de Jamaicaanse stad vindt van 14 – 20 juli 2019 het grootste reggaefestival van het Caribische gebied plaats – Reggae Sumfest.

Het hoogtepunt van de evenementweek zijn de twee festival avonden op 19 en 20 juli. Op deze avonden treden enkele van de grootste sterren van Jamaica op – hedendaagse vertegenwoordigers van de Roots Reggae zoals Protoje of Chronixx, maar ook andere dancehall-grootheden als Govana en muzieklegendes zoals Beres Hammond en Buju Banton.

Met meer dan 50.000 bezoekers per jaar is Reggae Sumfest het grootste muziekevenement in het hele Caribische gebied. Het vindt deze zomer voor de 27ste keer plaats.

 

 

Reggae is niet de enige maar wel de meest bekende muziekstijl in Jamaica. Het ontwikkelde zich eind jaren zestig uit de voorlopers Mento, Ska en Rocksteady. Door muzikanten zoals Jimmy Cliff, Peter Tosh en natuurlijk ook Bob Marley werd reggae wereldberoemd en kreeg het invloed op de internationale popcultuur.

Vanwege de sleutelrol van reggae voor de Jamaicaanse samenleving en vooral het spirituele belang voor de Rastafari gemeenschap werd reggae eind 2018 door UNESCO op de lijst van immaterieel Werelderfgoed opgenomen.

 

 

Veel jonge Jamaicanen geven tegenwoordig de voorkeur aan de hardere en meer elektronische ritmes van de dancehall. Niettemin is en blijft reggae een integraal onderdeel van Jamaicaanse identiteit. De Reggae Sumfest is slechts een van de vele mogelijkheden in Jamaica, om deze unieke muziekstijl te beleven.

Meer informatie op www.reggaesumfest.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.