Tijd om een stedentrip te plannen naar deze Nederlandse stad!

Op ontdekkingstocht in Arnhem! Een groene stad met veel parken en hippe wijken, met een Modekwartier, unieke winkels en een bijzondere geschiedenis. De ‘brug te ver’ is nergens zo dichtbij als in Arnhem. Je kunt hier eindeloos shoppen en uitgaan, maar ook tot rust komen. De sfeer is gemoedelijk in deze provinciestad, die alles heeft en ook overzichtelijk is.

Je loopt zo van de ene leuke wijk de andere in, met allemaal een eigen karakter. En als je de stad even beu bent, strijk je neer in een park of ga je de stad uit, waar enorme natuurgebieden zich uitstrekken. De stad wordt niet voor niets ‘parel in het groen’ genoemd. Daarom is Arnhem time to momo Stad van de Maand juni en is de route van Arnhem de hele maand gratis te downloaden via timetomomo.com of verkrijgbaar als miniguide in de boekhandel. time to momo laat je zien waar je moet zijn zodat je alles uit je stedentrip naar Arnhem haalt!

Arnhem biedt voor ieder wat wils

Natuurlijk is Arnhem, met een interationaal gelauwerde modeacademie, een echte modestad en kun je hier eindeloos shoppen. Maar in het centrum heeft het oorlogsverleden z’n sporen nagelaten. Ook op het gebied van geschiedenis en cultuur kun je dus je hart ophalen. De afgelopen jaren is het centrum opgeknapt en gemoderniseerd. Het is mooi om te zien hoe oud en nieuw elkaar hier vinden.

 

 

Stad van de Maand

Juni is de perfecte maand om Arnhem te bezoeken. De stad is op zijn groenst en de landgoederen en vele stadsparken zijn in deze tijd van het jaar ideaal voor een wandeling of om te luieren. En er is meer! Het stikt in juni van de festivals en activiteiten. Voor liefhebbers van theater, muziek en dans is er het Hoogte 80 festival, met als toegift een adembenemend uitzicht. Aan de Rijn geniet je van Cirque de la Liberté, een circustheatershow die zorgt voor een bijzondere belevenis. Voor liefhebbers van mode is er in het Modekwartier de Nacht van de Mode of het Fashion en Design Festival; een stadsfestival met exposities, modeshows en voorstellingen. Foodies komen aan hun trekken tijdens Arnhem proeft, een smaakfestival waar vele keukens uit de Arnhemse horeca zich presenteren in het Musispark. Liever muziek? Ga dan op zondag naar Park Open in het Park Sonsbeek; daar zijn verschillende gratis optredens op de Ronde Weide.

 

 

time to momo Arnhem

Met time to momo stap je je hotel uit en loop je regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Onze lokale auteurs delen uit liefde voor hún stad alleen de échte highlights met je. Sla de drukke-dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Zo geniet je van elke seconde en haal alles uit je stedentrip!

Local Mirjam Lingen

Als verstokte Randstedeling verhuisde Mirjam in 2008, met een beetje buikpijn, met haar gezin naar Arnhem. Ze werd vrijwel direct verliefd op de stad, die volgens haar ‘het best bewaarde geheim van Nederland’ is. Mirjam is graag buiten in het bos, maar houdt ook van de stad. Ze brengt veel tijd door in haar keuken waar zij met liefde kookt voor velen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.