Fit voor de zomer: fietsen, wandelen of suppen op de Main

Als een lijst om een foto, zo omringt een groene gordel de stad Frankfurt am Main. Rondom de stad bieden weiden, wijngaarden, grasland met fruitbomen, riviervlaktes en diepgroen bos actieve natuurliefhebbers de mogelijkheid om de natuur al fietsend of wandelend vanuit unieke perspectieven te beleven.

De GrünGürtel, de groene gordel rondom Frankfurt, die circa een derde deel van het stadsgebied beslaat, is niet alleen een zegen voor het stadsklimaat, maar ook een eldorado voor recreanten. Door de groene gordel loopt een 64 kilometer lange route rond de stad. In 2014 werd deze rondwandeling uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland. Maar ook de fiets is een ideaal vervoermiddel om hier de vele verborgen schatten van de metropool aan de Main te ontdekken. Vanaf Höchst, waar de Nidda in de Main uitmondt, fietst men langs de Nidda naar het noorden van Frankfurt. Bij de bergetappe van Berkersheim naar Bergen-Enkheim moet men dan flink op de pedalen trappen. Ten zuiden van de Main voert de route van Oberrad in het oosten van de stad door het Frankfurter stadsbos naar Schwanheim in het westen. De fiets- en wandelroute is goed bewegwijzerd en staat aangegeven op de GrünGürtel-recreatiekaart die verkrijgbaar is bij de Tourist Informations in Frankfurt. Met de digitale fietsrouteplanner van Hessen (http://www.radroutenplaner.hessen.de/) kan men ook een geheel eigen route plannen.

 

 

Natuurwetenschappelijke wetenswaardigheden vindt men langs de 7,5 km lange geo-route ‘Stadt-Land-Fluss’ tussen de oude Romeinse NIDA-haven in Heddernheim en de huidige universiteitscampus Riedberg. De wandelroute voert door het stedelijke landschap en biedt onderweg op vijf plaatsen informatie over de geografische en geologische achtergrond van de directe omgeving. Ook kan men Frankfurt via allerlei andere lokale wandelroutes verkennen. Zo loopt tussen Bergen-Enkheim en Seckbach de Quellenwanderweg, tussen Niederursel en Oberursel de Mühlenweg en in het stadsbos bij Niederrad het Schäfersteinpfad, om er maar een paar te noemen. Alle wandelroutes staan aangegeven op de GrünGürtel-recreatiekaart.

 

 

Wie de skyline van Frankfurt al peddelend vanaf het water wil beleven, moet eens gaan suppen! Op de Mainoever bevinden zich verschillende bedrijven waar men cursussen kan boeken en materiaal kan huren voor een ‘wandeling op de Main’. Stand up paddling is leuk voor iedereen – of u nu relaxed de stad aan u voorbij wilt zien trekken of een sportieve work-out wilt doen. En het adembenemende decor van de skyline maakt het tot een onvergetelijke belevenis!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.