Fietsspektakel tijdens 25ste editie Ischgl Ironbike

Ischgl Ironbike viert dit jaar alweer haar 25-jarig jubileum met een meerdaags mountainbike festival met verschillende races, waaronder de klassieker: de Ischgl Ironbike Marathon. Deze race bedraagt bijna 76 kilometer, 3.700 hoogtemeters en steile hellingen. Families, recreatieve fietsers en professionals vermaken zich met diverse races op uitdagend niveau voor iedereen en tijdens het festival met een afwisselend programma.

Om het jubileum nog eens extra te vieren mag iedereen die in 1994 geboren is, gratis deelnemen aan evenementen. De races vinden plaats van 31 juli tot en met 3 augustus, registratie is al geopend en deelnemers die zich opgeven voor 31 mei krijgen korting.

Tijdens de Ischgl Ironbike worden professionele mountainbikers en recreatieve fietsers uitgedaagd door diverse races op light, medium en hard niveau. Voor jonge fietsers is er ook genoeg in petto, een mini iron bike: the Ischgl Ironbike Kids & Juniors Trophy en een pump track (circuit). E-bikers gaan midden in de nacht bergen beklimmen tijdens de ‘Fox Hunt’, een wedstrijd waarbij de ‘fox’ (een professional) moet worden ‘gevangen’. Zowel amateurs als professionals strijden voor de ‘Silvretta kroon’. Voor shorttrackers is er een speciale race: de Ironbike Hard. Tot slot is er de ‘Ischgl Ironbike UCI Stage Race S2’, deze is voor de topsporter die heeft deelgenomen aan alle vier de races (de zware individuele race, de Alpenhaus Trophy, het shorttrack evenement Ironbike Hard en de Ischgl Ironbike Marathon) en voor de totale winst wil gaan.

 

 

Ischgl Ironbike Marathon

De Ischgl Ironbike marathon door het adembenemende Silvretta gebergte is een van de meest uitdagende en spectaculaire races van Europa. Al 25 jaar is het een ongelofelijke ervaring voor mountainbikers. Of je nu voor de ‘hard distance’ van 75,8 km en een hoogtemeterverschil van 3700 meter of de ‘light distance’ van 28,7 km met een hoogtemeterverschil van 849 meter gaat, iedereen kan een persoonlijke uitdaging aangaan. Mountainbikers kunnen de Ischgl Ironbike Marathon fietsen als individuele race of als het laatste deel van de Ischgl Ironbike UCI Stage Race S2.

Ischgl Ironbike Alpenhaus Trophy

Deelnemers aan de Alpenhaus Trophy hebben bijna 1.000 meter aan hoogteverschillen te overwinnen in de nacht van 1 augustus. Het verlichte pad leidt hen 7,3 kilometers vanaf het centrum van Ischgl en gaat door het Idalp gebergte naar het Alpenhaus, gelegen op 2,320 hoogtemeters. Zowel beginners als professionals kunnen deelnemen aan het avontuur als deel van de Ischgl Ironbike UCI Stage Race S2 of als individuele race.

 

 

Ischgl Ironbike Fox Hunt

Tijdens de Ischgl Ironbike Fox Hunt, midden in de nacht, hebben e-bikers de kans om zichzelf te bewijzen tijdens een race tegen professionals. Na het startschot jagen de deelnemers 7,3 kilometer, en met een hoogteverschil van bijna 1 kilometer, op de ‘fox’. Degene die de vos vangt, verdient € 3.000 aan prijzengeld.

Silvretta Mountainbike King en Queen 2019

Iedere deelnemer die meedoet aan de Montafon Mountainbike Marathon op 27 juli of de Ischgl Ironbike Marathon op 3 augustus maakt kans om tot ‘Silvretta Mountainbike King’ of ‘Silvretta Mountainbike Queen’ te worden gekroond. De snelste mannen en vrouwen winnen prijzen die passen bij hun gewonnen titel. Door de recente splitsing tussen de professionele categorie en de amateurcategorie, maken ook de amateurs kans op de titel als ze deelnemen aan de M3 extreme en de Ischgl Ironbike Hard events.

Ischgl Ironbike Kids & Juniors Trophy

Alle jonge fietsers tussen de 5 en 16 jaar krijgen ook de kans om de Ironbike te beleven tijdens de Ischgl Ironbike Kids & Juniors Trophy op 2 augustus. Vanaf 14:00 uur strijden zij tegen elkaar op dezelfde baan als hun voorbeelden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.