Europa: het land waarin we wonen

Vanaf maandag 27 mei organiseert ProDemos de collegereeks ‘Europa: het land waarin we wonen’. In vier colleges bespreken o.a. Tomas Vanheste en Mendeltje van Keulen de realiteit van het onderdeel zijn van Europa. Wat beweegt de Europese burger? En hoe gaan we in Nederland om met ons lidmaatschap van de Europese Unie? De colleges vinden plaats van 20.00 tot 21.30 uur, bij ProDemos in Den Haag. Toegang is gratis.

Europa: het land waarin we wonen

In deze collegereeks vragen we ons af hoe we omgaan met het onderdeel zijn van Europa. Hoeveel of hoe weinig Europa willen we? En hoe haalbaar is dat?

 

 

27 mei – Tomas Vanheste – Democratie in Europa

In het eerste college vertelt Tomas Vanheste, correspondent Europa tussen macht en verbeelding bij De Correspondent, over de democratie in Europa. Hoe effectief kunnen grote vraagstukken als het klimaat binnen Europa worden aangepakt? En wat kunnen we wel en wat niet van een Europese aanpak verwachten?

3 juni – Mendeltje van Keulen – Europa in Nederland

In het tweede college kijken we naar Europa in Nederland. Mendeltje van Keulen, lector The Changing Role of Europe bij de Haagse Hogeschool, vertelt wat we in Nederland merken van Europa. Hoe zou het zijn zonder Europa? En wie zijn de professionals die vormgeven aan de gezamenlijke afspraken?

 

 

17 juni – Frank Vandenbroucke – Wat beweegt de Europese burger?

Wie het nieuws volgt, krijgt al snel de indruk dat op dit moment vooral politieke tegenbewegingen aan zet zijn, die Europa geen warm hart toedragen. In hoeverre klopt die indruk? Politicus en hoogleraar Frank Vandenbroucke kijkt in het derde college naar de Europese burger en haar bereidheid tot Europese solidariteit.

24 juni – Adriaan Schout – Het nieuwe Europa

In het laatste college van deze reeks kijkt Adriaan Schout, senior onderzoeker en coördinator Europa bij het Instituut Clingendael, vooruit naar het Europa van morgen. Wat kunnen we na de verkiezingen van 23 mei verwachten van de komende Europese Commissie? En voor welke Europese uitdagingen staat het kabinet Rutte-III?

Praktische informatie

Wanneer: Maandagavond 27 mei en 3, 17 en 24 juni, 20.00 – 21.30 uur
Waar: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
Toegang: Gratis

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.