Op ontdekkingsreis bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn

Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Je boardingpass lever je in bij één van de stewardessen. Daarna loop je het vliegtuig in en zie je vanuit de raampjes de mooiste uitzichten. Een paar tellen later begint je ‘Reis om de Wereld’ pas echt, want bij het ‘uitstappen’ sta je direct al oog in oog met een enorme skyline waarin de meest bekende gebouwen ter wereld zijn verwerkt.

Onderwaterwereld

En dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis! De imposante skyline is maar liefst 18 meter lang en op sommige plekken meer dan drie meter hoog. De kunstenaars hebben voor dit bouwwerk alleen al ruim 70.000 kilo zand gebruikt!

Onderwaterwereld

Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn wordt ook het leven onder water uitgebeeld in zand. Loop een grot in waarbij het lijkt alsof je even onder water bent. Zowel links als rechts zie je de mooiste zandcreaties. Hier in de onderwaterwereld hoor je de zee rustgevend ruisen en zorgen lichtprojecties voor een verrassend watereffect.Tijdens je reis door een wereld van zand, loop je van de ene naar de andere ruimte waarbij je steeds weer blij wordt verrast. Zo beland je in een stad in het Wilde Westen waar cowboys de dienst uitmaken en waar je even kunt bijkomen met een hapje en drankje. Uitgerust? Vervolg dan je weg naar buiten waar je ook nog eens 25 scenes tegenkomt. Dacht je dat je dat je alles al had gezien? Dan kom je bedrogen uit, want ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is dit jaar groter dan ooit!

Dierenwereld

Volg je de looproute, dan kom je in een enorme overdekte ruimte, waar ook nog eens heel veel te zien is. Van ruïnesteden tot Mount Rushmore en van het Chinese Nieuwjaar tot een strand met surfers. Je ziet het hier allemaal! In deze ruimte staat ook een enorm zandbeeld waar maar liefst 50 dieren in zijn uitgebeeld, van groot tot klein. Kun jij ze allemaal vinden? Ga vooral even op het gezellige terras zitten en bekijk alle zandsculpturen nog eens op je gemak. Ondertussen hoor je een waterval naar beneden kletteren, die tussen de zandsculpturen zijn weg vindt naar een meertje. Ook vervoermiddelen die typisch zijn voor een bepaald land, grappige en herkenbare vakantiesituaties, de meest beeldschone eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea en nog veel meer komen volop aan bod. En… dat allemaal van zand! Je hoeft je bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in ieder geval geen moment te vervelen. De organisatie is er dan ook trots op dat het evenement de zilveren award ‘Leukste uitje van Gelderland 2019‘ heeft gewonnen, een verkiezing die de ANWB organiseert.

Weet u nog?

Ieder jaar is er bij ’t Veluws Zandsculpturenterrein een ruimte ingericht waar bezoekers kunnen raden wat de zandsculpturen hier laten zien. Dit jaar gaat het om ‘Weet u nog?’, waarbij belangrijke gebeurtenissen vanaf de Tweede Wereldoorlog worden uitgebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de eerste maanlanding, de komst van de Euro, de val van de Berlijnse Muur en de afleveringen van de Fabeltjeskrant. Dus test je kennis en pak bij binnenkomst een lijstje en noteer welke gebeurtenis bij welk zandsculptuur hoort, waarbij je op de achtergrond oude journaal fragmenten hoort. Eén ding is zeker, als je in deze ruimte loopt, ga je vanzelf meedoen! Een bijkomend voordeel is dat er leuke prijzen te winnen zijn.

Bekijk de zandsculpturen ook van bovenaf

Tijdens je bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn (er is zowel een binnen- als buitenterrein) zie je de zandsculpturen niet alleen vanaf de grond. Ook van bovenaf kun je een blik werpen op de bijzondere werken. Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden en ontdek het gehele buitenterrein (leuk voor jong en oud!). Zo zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn. Heb je alle zandbeelden gezien (en dat zijn er nogal wat!), dan kun je buiten op het terrein van de Beeldentuin op je gemak tuinideeën opdoen. Of geniet van een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin in het nostalgische showroomdorp van ruim 1300 vierkante meter. Vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor heerlijke wandeling.

 

 

Prijs & openingstijden

’t Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein vindt tot en met 2 november 2019 plaats in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:

  • 0 t/m 5 jaar: gratis
  • 6 t/m 12 jaar: € 4,50
  • 13 jaar en ouder: € 9,50

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.