Maak een koninklijke reis langs de Great West Way in Engeland

Vier het 200e jubileum van Queen Victoria en de geboorte van de baby van His and Her Royal Highness Harry en Meghan met een koninklijke reis langs de Great West Way. Deze route tussen Londen en Bristol volgt een van de eerste Great Roads, die in opdracht van de Kings of England zijn aangelegd.

Nergens anders is het meer typisch Engels en door en door koninklijk als langs de Great West Way. Deze volgt een route die in opdracht van King Charles I is aangelegd en gekenmerkt wordt door Windsor Castle, Hampton Court Palace, Eton College en Highgrove. Dus waar kan je nu beter het 200e jubileum van Queen Victoria (die werd geboren op 24 mei 1819) en de geboorte van de koninklijke babyjongen vieren?

 

 

De nieuwe reisroute heeft in het bijzonder connecties met de koninklijke paren. Voor Harry en Meghan geldt dat niet alleen voor Windsor Castle, waar ze zijn getrouwd, maar ook voor het Cliveden House, waar Meghan de nacht voor haar bruiloft sliep en zich ook voorbereidde op de grote dag. Kate Middleton, nu de Hertogin van Cambridge, zat op de kostschool Marlborough College in Wiltshire.

 

 

Dit zijn de plekken langs de Great West Way die je niet mag missen tijdens een koninklijke reis:

  • Windsor Castle: ‘s werelds oudste en grootste bewoonde koninklijke residentie was het middelpunt van het Britse rijk tijdens het bewind van Queen Victoria. Hier bracht zij het grootste deel van haar tijd door. Meer recentelijk in 2018 was de St. George Chapel, op het terrein van het kasteel, het decor voor de bruiloft van Harry en Meghan, de Hertog en Hertogin van Sussex. Bezoekers kunnen de staatsappartementen bezoeken.
  • Hampton Court Palace – het beroemde huis van King Henry VIII – was een koninklijke residentie tot 1737. Queen Victoria opende het voor het publiek in 1838 en de grandeur, het terrein, de geschiedenis en de ligging langs de rivier maken het tot op de dag van vandaag een van de populairste toeristenattracties in Engeland.
  • Eton College: de tijd zal uitwijzen of de koninklijke baby in de voetstappen van zijn vader en zijn oom William zal treden. Beiden gingen namelijk naar Eton College, op loopafstand van Windsor Castle. Deze prachtige school is tussen mei en september te bezoeken tijdens een van de begeleide rondleidingen.
  • Highgrove: als de koninklijke baby, 7e in rij om de troon op te volgen, zijn opa bezoekt (His Royal Highness Prince of Wales voor ons), dan gaat hij naar Highgrove, het privé-verblijf van Prince Charles. De tuinen zijn op geselecteerde data gedurende het jaar open voor het publiek.
  • SS Great Britain: Prince Albert doopte het schip op 19 juli 1843 in Bristol en reisde aan boord van de Royal Train langs de toen net geopende Great Western Railway van Londen naar Bristol (een route die je vandaag nog steeds kunt afleggen, maar helaas niet aan boord van de Royal Train!). Queen Victoria stapte ook op het schip toen het in 1845 in Londen lag aangemeerd en de SS Great Britain beschreef als “magnifiek”. Wanneer bezoekers tegenwoordig het schip van de hand van de beroemde ingenieur Brunel verkennen, kunnen ze zich verkleden in replica’s van Victoriaanse kostuums, waarvan sommige geïnspireerd zijn door jurken van Queen Victoria.
  • Berkeley Castle: Henry II schonk het kasteel aan de familie in 1153 en sindsdien zijn er veel koninklijke gasten geweest: Edward II, Henry VIII, Elizabeth I en de Gravin van Wessex. Berkeley Castle is geopend voor bezoekers van april tot oktober.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.