Zo behaalde Norwegian Cruise Line Holdings recordcijfers

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. presenteert de financiële resultaten voor het eerste kwartaal, dat werd afgesloten op 31 maart 2019. Tevens worden de vooruitzichten voor 2019 bekendgemaakt. De rederij is trots met de record-boekingscijfers van het eerste kwartaal en verwacht dat dit zich voortzet in de rest van het jaar en in 2020.

Hoogtepunten

 • Het bedrijf genereerde een nettoresultaat (GAAP) van $118,2 miljoen of WPA van $0,54 in vergelijking tot $103,2 miljoen of WPA van $0,45 in het voorgaande jaar. Het gecorrigeerde nettoresultaat kwam uit op $181,8 miljoen of een gecorrigeerde WPA van $0,83 vergeleken met $137,8 of $0,60 in het voorgaande jaar. Het GAAP WPA en gecorrigeerde WPA groeide met 20% en 38% in het voorgaande jaar.
 • De totale omzet steeg met 8,5% naar $1,4 miljard. Het brutorendement nam toe met 2,8%. Het nettorendement vertoonde een stijging van 4,1% bij constante wisselkoersen.
 • Het bedrijf verwacht een recordwinst te genereren voor het jaar 2019 en heeft de verwachtingen voor het nettorendement en de gecorrigeerde WPA bijgesteld tot boven de hoogste vorige verwachtingen. De verwachting is dat de gecorrigeerde WPA nu zal uitkomen tussen de $5,40 en $5,50, ondanks een impact van ongeveer $0,10 vanwege ongunstige wisselkoersen en brandstofprijzen.
 • De groeiverwachting voor het nettorendement voor het gehele jaar 2019 steeg ten opzichte van de eerdere verwachtingen met 50 basispunten naar circa 3,5% tot 4,5%.
 •  

   

  “We zijn bijzonder blij het jaar te beginnen met deze record-boekingscijfers. Door de solide boekingsperiode in combinatie met de recordresultaten voor het eerste kwartaal, bouwen we verder aan de weg voor een groei van onze gecorrigeerde WPA voor het hele jaar. Deze overtreft nu de hoogste vorige verwachtingen en zal zorgen voor weer een jaar van groei in dubbele cijfers voor het gecorrigeerde WPA”, aldus Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Onze gematigde capaciteitsgroei voor het jaar van minder dan 3%, in combinatie met de voortdurende sterke wereldwijde vraag naar onze merken, maken het voor ons mogelijk te focussen op de prijsstelling. Dit is te zien aan het overtreffen van de omzet in het eerste kwartaal, onze record prijsstelling in de voornaamste boekingsperiode en hogere groeiverwachtingen van het nettorendement voor de rest van het jaar.”

   

   

  Resultaten eerste kwartaal 2019

  Het nettoresultaat (GAAP) kwam uit op $118,2 miljoen of een WPA van $0,54 vergeleken met $103,2 of $0,45 in het voorgaande jaar. Het bedrijf genereerde een gecorrigeerd nettoresultaat van $181,8 miljoen of gecorrigeerde WPA van $0,83 vergeleken met $137,8 miljoen of $0,60 in het voorgaande jaar.

  De omzet steeg met 8,5% naar $1,4 miljard vergeleken met $1,3 miljard in 2018. Deze stijgingen werden met name toegeschreven aan de uitbreiding van de vloot met de Norwegian Bliss, samen met de sterke autonome prijsstijgingen in alle kernmarkten en het robuuste uitgaveniveau aan boord van de schepen. Het brutorendement nam toe met 2,8%. Het nettorendement steeg met 4,1% bij een constante wisselkoers en met 3,2% bij een courante wisselkoers.

  De totale cruise-bedrijfskosten stegen met 7,6% in 2019 vergeleken met 2018, met name door de toename van het aantal capaciteitsdagen. De bruto cruisekosten per capaciteitsdag vertoonden een stijging van 2,4%. De gecorrigeerde nettocruisekosten exclusief brandstof per capaciteitsdag stegen met 3,6% bij een constante wisselkoers en met 3,0% bij een courante wisselkoers.

  De brandstofprijs per ton, na aftrek van hedges, steeg van $448 in 2018 naar $461. Het bedrijf rapporteerde voor de periode USD 98,3 miljoen aan brandstofkosten.

  De netto rentelast steeg van $59,7 miljoen in 2018 naar $73,5 miljoen in 2019. De stijging van de rentelast is toe te schrijven aan de extra schuld gerelateerd aan de oplevering van de Norwegian Bliss in 2018, de financiering van het Project Leonardo en de hogere rentetarieven veroorzaakt door een stijging van de LIBOR. In 2019 was er ook sprake van $6,1 miljoen aan verlies door schuldendelging en kosten door schuldaanpassingen in verband met herfinancieringen van bepaalde van onze kredietfaciliteiten.

  De overige netto-inkomsten (lasten) kwamen neer op $0,4 miljoen positief in 2019, tegenover $1,7 miljoen negatief in 2018. In beide perioden waren de negatieve overige inkomsten hoofdzakelijk het gevolg van wisselkoersverliezen.

  In dit kwartaal kwam de inkomstenbelasting neer op $33,8 miljoen positief, tegenover $2,5 miljoen negatief in 2018. In 2018 hebben we bepaalde strategieën voor belastingherstructurering geïmplementeerd die het mogelijk maakten de nettobedrijfsverliezen van Prestige te gebruiken, waarvoor we eerder hadden voorzien in een volledige waardevermindering. Hierdoor hebben we een belastingvoordeel van $35,7 miljoen geregistreerd dat aansluit op de terugboeking van bijna de gehele waardevermindering.

  Vooruitzichten voor 2019

  “De sterke vraag die we al enige tijd ondervinden, zet zich heel 2019 en tot in 2020 voort”, zegt Mark A. Kempa, executive vice president en chief financial officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “We blijven vertrouwen op onze prognose dat we de doelstellingen voor Full Speed Ahead 2020 zullen behalen en hebben dit kwartaal opportunistisch aandelen ter waarde van $200 miljoen teruggekocht, waarbij het totale aandelenkapitaal wordt teruggebracht naar $600 miljoen over de afgelopen vier kwartalen.” Het volledige financiële rapport is in het Engels te vinden op de website.

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

Comments are closed.