Kom wandelen in en rondom de 9 romantische steden van Nedersaksen

Wie wandelen zegt, zegt natuur. Maar de 9 romantische steden van Nedersaksen, een verbond van gezellige steden in een straal van 100 km rond Hannover, combineren wandelen in de natuur met originele stadswandelingen. Wat dacht je van een stadswandeling in het spoor van de rattenvanger van Hameln of een rozenroute in Hildesheim? Of ga naar Goslar voor de meest romantische wandelroute van Nedersaksen en combineer dit met een wandeling in de Harz. Wij zetten de mooiste routes in en rondom de 9 steden voor jou op een rijtje.

Hildesheim

Stadswandelingen

Het pad van de rattenvanger in Hameln

Ken je het volksverhaal nog van de gebroeders Grimm over de rattenvanger van Hameln? Fris je geheugen op met een historische wandeling door de oude binnenstad op het pad van de rattenvanger. Onderweg kom je enkele belangrijke bezienswaardigheden tegen zoals de domkerk Sint-Bonifatius, het oudste kerkgebouw van de stad dat overigens op het stadswapen afgebeeld wordt.

 

 

De Rozenroute in Hildesheim

Wil je tijdens je wandeling geschiedenis opsnuiven? Volg dan de Rozenroute in Hildesheim. De route is aangegeven met een roos op de straatstenen en laat je de 1.200 jaar oude geschiedenis ontdekken van het historische marktplein tot de UNESCO-werelderfgoedkerken. De routebeschrijving kun je alvast downloaden via www.hildesheim.de/tourismus/english-information/explore-the-city/rose-route.html

De rode draad in Hannover

Wil je Hannover eens op een andere manier ontdekken? Maak dan een stadswandeling door simpelweg de geschilderde rode lijn op het voetpad te volgen. De lijn is 4200 meter lang en slingert zich een weg door de binnenstad waarbij je onderweg maar liefst 36 bezienswaardigheden tegenkomt.
www.visit-hannover.com/nl/

Augmented reality in Braunschweig

Ben je van plan om de stad van Hendrik de Leeuwzelf te ontdekken? Dan kun je met de gratis app “Discover Braunschweig” zelf op pad. De tour door de binnenstad leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, maar er zijn nog tal van andere routes die je kunt volgen.

 

 

Dankzij de Augmented Reality-functie in de app krijg je op verschillende locaties ook aanvullende informatie over de plek waar je je op dat moment bevindt. Handig om weten: er is gratis WiFi beschikbaar in de hele voetgangerszone via BS | HotSpots.

Op eigen houtje door Autostadt, Göttingen en Wolfenbüttel

Autostadt in Wolfsburg kun je makkelijk op eigen houtje verkennen. Overall staan informatieborden en als je vragen hebt, staat het personeel altijd voor je klaar. In Göttingen wandel je langs de oude stadswallen en geniet je van de botanische tuin, die zich aan beide kanten van de stadswal bevindt. In Wolfenbüttelgidst de handige brochure City Tour je van marktplein naar marktplein en brengt je tegelijk de leukste culturele weetjes bij.

De natuur in

Lüneburger Heide nabij Celle en Lüneburg

Tussen Celle en Lüneburg vind je de Lüneburger Heide, een groot beschermd gebied van bos en heide.In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bestaat de Lüneburger Heide niet uit één heidegebied, maar uit verschillende heidevelden met verschillende groottes verspreid over de regio. De belangrijkste zijn de Lüneburger Heide in het noorden, bij Lüneburg, en de Südheide in het zuiden, bij Celle.

Harz-gebergte nabij Goslar

Van Goslar, aan de rand van de Harz, is het slechts 20 kilometer naar de hoogste vakantieregio in het Harz-gebergte, de Oberharz. Omringd door prachtige bossen, zacht glooiende bergruggen en romantische valleien word je uitgenodigd om Goethe’s voetstappen te volgen op weg naar de Brocken. Geniet er van een heerlijke gourmettour en proef de hoogtepunten van de regionale keuken. Voor de meest romantische wandelroute van Nedersaksen moet je naar de Liebesbankweg. Het wandelpad, dat van Hahnenklee (een district van Goslar) de Bocksberg oploopt, is 7km lang met aan beide kanten van het pad 25 romantische banken. Ga op zoek naar de ‘Hochzeitsbank’ waarop al verschillende koppels elkaar officieel het jawoord gaven.

Het Weserbergland rond Hameln

Een wandeling door het Weserbergland lijkt wel een reis in de tijd. Je passeert er romantische vakwerkdorpjes met echte sprookjesfiguren genesteld tussen diepe bossen, weelderige weiden of avontuurlijke rotsachtige bergruggen en indrukwekkende gebouwen uit de Wezerrenaissance.

Meer informatie over de 9 steden: www.9staedte.de/en/

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.