De voor- en nadelen van met de auto op vakantie

Voor veel mensen is het een moeilijke beslissing: ga je met de auto naar je vakantiebestemming of pak je het vliegtuig. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Overigens zitten er uiteraard ook verschillen tussen vakantiebestemmingen. De voor- en nadelen lees je hieronder.

Nederlanders zijn dol op reizen met hun auto

Nederlanders zijn dol op reizen met hun auto

Na het lezen van dit artikel wordt het een stuk eenvoudiger om te beslissen of je met de auto op vakantie gaat. Als je vliegangst hebt, is de keuze natuurlijk al snel gemaakt. Indien je geen vliegangst hebt, zal dit artikel je vast en zeker helpen.

Bagage

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om na te denken over je bagage. In het vliegtuig kun je meestal maar een beperkte hoeveelheid bagage meenemen. Bij een kleine auto geldt hetzelfde, maar indien je een grotere auto hebt, is er voldoende ruimte voor bagage. Overigens kun je er bij een teveel aan bagage ook altijd nog voor kiezen om een dakkoffer op de auto te plaatsen. In het geval van een skivakantie kiezen veel mensen er daarom voor om met de auto te reizen. Een groot voordeel van het reizen met de auto is dus dat je veel ruimte voor bagage hebt.

 

 

Kosten

Tegenwoordig is vliegen vrij goedkoop. In veel gevallen is het reizen met de auto zelfs bijna net zo duur als vliegen. Zo kost een ticket naar Parijs of naar Oostenrijk doorgaans minder dan €100. Echter, kun je met meerdere mensen in één auto, terwijl je een vliegticket niet kunt delen. Uiteraard verschilt dit per bestemming, maar de kosten zijn over het algemeen geen belangrijke reden om de ene optie boven de andere optie te verkiezen.

Afstand en mobiliteit

Uiteraard is er ook nog sprake van de afstand die je moet reizen. Met het vliegtuig ben je veel sneller op de plek van bestemming, een nadeel van de auto is dus dat je minder snel bent. In sommige gevallen kun je ook niet met de auto naar de plek van bestemming. Zo is het wel erg prijzig om met je eigen auto naar Curaçao te gaan. Een groot voordeel van de auto is weer dat je veel mobieler bent. Wil je vooral van dit voordeel profiteren? Dan kun je ook nog een vliegticket kopen en vervolgens ter plekke een auto huren bij een organisatie als EasyTerra. Zo is een auto huren Curaçao bijvoorbeeld een echte aanrader als je de plek goed wilt verkennen.

 

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.