De top 5 wateravonturen in de regio Guanacaste

De Guanacaste-regio ligt in het noordwesten van Costa Rica en staat ook wel bekend als de ‘Gold Coast’ van Costa Rica door de ongerepte kustlijn en heldere wateren. Hier geniet je van lange zomerdagen, een actieve cultuur en ongeëvenaarde flora en fauna. De regio heeft een kenmerkend droog tropisch klimaat en is grotendeels nog onontdekt door toeristen.

Toch vind je hier de natuur haar mooiste schatten – waaronder zeven nationale parken en drie natuurreservaten die deze regio een magische plek maken. Daarnaast beschikt Guanacaste over meer dan 200 kilometer kustlijn en de wilde Tenorio rivier. Hier kun je relaxen, snorkelen, surfen of op zoek naar tropische zeedieren. En goed nieuws, vanaf de winter van 2019 zal deze regio vier keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM vlucht. Daarom voor iedereen die houdt van zand tussen de tenen hierbij een lijstje met de top vijf wateravonturen in Guanacaste.

 

 

Kleurrijke stranden

Met 139 verschillende stranden die zwart, bruin, grijs, goud en wit gekleurd zijn, is hier altijd een mooi plekje onder de zon te vinden. Op de meeste stranden in Guanacaste worden ook verschillende wateractiviteiten aangeboden zoals duiken, surflessen en snorkelen en zijn er veel boottochten te maken. Het exotische strand Playa Conchal staat bekend om zijn azuurblauwe water en prachtige parelwitte strand bestaande uit miljarden kleine verplette schelpjes. Ook bijzonder is Playa Negra, een donkerzwart zandstrand en de ideale plek voor surfers door de hoge golven en weinige toeristen. Voor wie wil zonnebaden is Playa Tamarindo een uitstekende keus. Het strand is makkelijk bereikbaar door zijn centrale ligging en biedt een scala aan accommodaties, restaurants en een boulevard met boetiekjes en souvenirshops. Hier geniet je overdag van zon, zee en strand en ’s avonds van het bruisende nachtleven.

 

 

Schildpadden spotten

Een van Costa Rica’s meest geliefde bezoekers aan zee is de zeeschildpad. Jaar na jaar keren ze terug naar dezelfde Costa Ricaanse stranden om hun eieren te leggen. Een van de meest spectaculaire vertoningen hiervan is de arribada, de jaarlijkse komst van honderdduizenden zeeschildpadden om hun eieren onder de nieuwe maan te leggen. Voor wie houdt van natuur en dieren is dit spektakel niet te missen. Twee van de beste plaatsen om de schildpadden in Guanacaste te bezoeken zijn het Ostional Wildlife Refuge en het Las Baulas National Marine Park. De arribada wordt waargenomen op maar zeven plaatsen in de wereld, waarvan er één in Ostional is. De beste maanden om de schildpadden te zien, zijn september en november. Het nationale park Las Baulas ligt net ten noorden van het Playa Tamarindo op Playa Grande. Dit is een uitstekende broedplaats voor de bedreigde lederschildpad, ‘s werelds grootste zeeschildpad. De grootste kans op het zien van deze schildpadden is tussen oktober en februari, tijdens het broedseizoen zijn rondleidingen ‘s nachts beschikbaar met een gids. Deze deskundige gidsen zorgen ervoor dat de schildpadden niet gestoord worden maar staan tegelijkertijd bezoekers toe om dit prachtige natuurlijke fenomeen te observeren.

Snorkelen tussen exotische zeedieren

Een kalme zee met kristalhelder water zijn de perfecte omstandigheden om te snorkelen. In Guanacaste zijn deze er genoeg! Terwijl je de zeewereld ontdekt, heb je een geweldige kans om adelaarsroggen, schildpadden, haaien en andere exotische zeedieren te zien. Ga bijvoorbeeld naar Playa Conchal, het kristalheldere water maakt dit de perfecte plek om kleurrijke vissen te bekijken. Of bezichtig Isla Chora wat op ongeveer 1,3 kilometer van Sámara is gelegen, bereikbaar per boot of kajak. Het eiland heeft zowel een rustig, wit zandstrand waar het water kalm is als een rotsachtiger gedeelte met hogere golven.

Raften op de Tenorio Rivier

Voor avonturiers is een dagje uit naar de Tenorio Rivier een absolute must. Deze rivier maakt het mogelijk te raften in klasse 3-4 stroomversnellingen. Dat betekent duiken door wendingen en bochten, tuimelen van grote hoogtes en dat allemaal op een aardig hoog tempo. Dit is de ideale plek voor wie spanning zoekt. De laatste stroomversnelling van deze rivier is de befaamde Cascabel Falls, met een val van maar liefst 3,7 meter. Voor wie naast het raften nog tijd heeft om naar links of rechts te kijken, spot onderweg mogelijk toekans, wilde apen en leguanen.

Ontspannen in warmwaterbronnen

Het water met een hoog gehalte aan mineralen uit de warmtebronnen in Guanacaste wordt al meer dan 200 jaar om therapeutische reden gebruikt en behandelt verschillende kwaaltjes en pijnen. De warmwaterbronnen in Rio Negro in het Rincon de la Vieja National Park worden op natuurlijke wijze verwarmd door de Rincon de la Vieja vulkaan, de grootste vulkaan in de Guanacaste-regio. Er zijn ongeveer tien natuurlijke bronnen bereikbaar door hangende loopbruggen. Keer geheel ontspannen terug naar huis door de verwarmde vulkanische klei als gezichtsmasker te gebruiken en ondertussen te genieten van de geluiden van het bos.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.