Vind je weg door het sprookjesbos naar de magische open plek

Op woensdag 10 april 2019 werd in de GRIMMWELT de nieuwe thematentoonstelling ‘FinsterWald’ geopend. Met behulp van een multimediale techniek wordt de ruimte veranderd in een begaanbaar sprookjesbos, met in het midden de magische open plek.

In dit donkere bos kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de helden uit de sprookjes van Grimm zich gevoeld moeten hebben op hun weg naar zelfkennis en onafhankelijkheid: een weg vol heksen, dwergen en magische plekken – eng, en toch aanlokkelijk, met het vooruitzicht van onmetelijke schatten en geluk tot aan het einde der dagen. “Heel veel sprookjes van Grimm gaan over de eenzaamheid, bij het verlaten van de kindertijd en het overschrijden van de drempel naar de wereld van de volwassenen. Blijdschap, kracht en geluk zijn de beloning wanneer de helden zichzelf vinden en trots en onafhankelijk terugkeren van de avonturen die ze hebben doorstaan”, aldus Mirko Zapp, curator van de tentoonstelling. “Maar deze tijdloze verhalen van volwassenwording en innerlijke groei zijn niet alleen van toepassing op opgroeiende jongeren – in de archetypische sprookjes herkent vrijwel ieder van ons zich, ongeacht zijn leeftijd, in een van de figuren.”

 

 

Loop het donkere bos in, stap over de drempel en zoek de weg naar de magische open plek – en naar uzelf.
“Met deze installatie slaat de GRIMMWELT nieuwe wegen in om de gebroeders Grimm en hun werk mee te nemen naar het heden. We hopen dat ook een jongere, mediagerichte doelgroep nu toegang krijgt tot het leven en werk van de gebroeders Grimm – inhoudelijk dicht bij het origineel, maar in een modern jasje”, vertelt Peter Stohler, directeur en programmaleider van de GRIMMWELT.

 

 

Looptijd

10-4-2019 – 6-10-2019

Openingstijden

Di t/m zo van 10-18 uur, vr tot 20 uur, ma gesloten

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.