3 dagen actief buitensporten in Kroatische natuur

Regatta zeilen in de zon, een Sunset run richting de zee, hiken door olijfboomgaarden en mountainbiken in de bergen. Afgewisseld met Kroatisch food, yoga en muziek. Het Zadar Outdoor festival in kuststad Zadar trakteert van 10 tot en met 12 mei 2019 op een groot buitensportfeest voor nieuwe energie.
Zadar

Zadar Outdoor Festival

Zee, land en bergen zijn het perfecte trio voor de meest uitdagende buitensporten bij de aangename, historische kuststad Zadar in de regio Dalmatië. De wateren van Zadar nodigen uit tot een sailing regatta, zwemmarathon, kajakwedstrijd en SUP-races (inclusief SUP-les). Wie liever vaste grond onder de voeten heeft, kiest voor de Sunset run richting de zee, een trekking door de olijfboomgaarden op het eiland Ugljan of de MTB-fietstocht van Petrčane naar het eiland Vir. Serieuze onderdelen worden afgewisseld met andere festivalingrediënten zoals yogalessen, workshops, lekker eten, muziek, een ambachtelijke markt en drankjes.

 

 

Kennismaking met Zadar, dorpen en eilanden

Het Zadar Outdoor festival betekent een kennismaking met Zadar, bekend om de oude binnenstad, Romeinse forums, het zee-orgel van kunstenaar Nikola Bašić, de mooiste zonsondergang ter wereld en nationaal park Paklenica. Naast andere fraaie plekken in de omgeving. Zoals het vissersdorp Petrčane, 15 km verderop, waar de mountainbiketocht naartoe koerst. En het idyllische Nin, een plaats met uitgestrekte zandstranden, favoriet van surfers. Het verrassende Vir en het met olijfboomgaarden bedekte Ugljan zijn de eilanden voor fietstochten en trekkings.

 

 

Programma in dagen & onderdelen

10.05.2019 Zadar Sunset Run 5km en 10 km;
11.05.2019 Zadar Sailing Regatta;
11.05.2019 MTB Cross Country Race;
11.05.2019 Olive Island Trail 8,7 km en 20,6 km;
12.05.2019 Zadar Sea Organ Swim, zwemmen bij het zee-orgel waarbij de wind muziek maakt;
12.05.2019 See Kajak Race;
12.05.2019 Zadar Stand up paddling, SUP-races (ook voor gezinnen).

Inschrijven voor activiteiten

Inschrijven kan voor drie dagen en per activiteit waaraan je mee wilt doen. De kosten variëren per onderdeel, van €15 (110 Kroatische kuna) voor de trekking op het eiland Ugljan tot €66 (490 Kroatische kuna) voor deelname aan de regatta. Het event is vooral bedoeld voor veel sportplezier, maar kent wel een competitie-element. Alle deelnemers kunnen prijzen winnen waaronder een verblijf in een viersterrenhotel.

Verblijf en hoe er te komen

Een hotel in Zadar is snel gevonden; variërend van B&B’s, appartementen tot luxe hotels. Deze zijn zelf te boeken, maar de festivalorganisatie biedt ook pakketten aan. Er zijn dagelijkse vluchten van Nederland en België naar Zadar.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.