Zeil mee aan boord van een Tall Ship naar Sail op Scheveningen

Van 20 t/m 23 juni is de eerste editie van Sail op Scheveningen. Zo’n dertig bijzondere, grote zeilschepen uit elf landen komen naar de haven van Scheveningen, de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Een uniek evenement om te bezoeken, maar ook om zelf mee te varen naar Scheveningen.

Sail Training International, de organisator van de Liberty Tall Ships Regatta, biedt eind juni iedereen vanaf 15 jaar de kans om een onvergetelijke reis mee te maken als trainee aan boord van één van de deelnemende schepen. En terwijl de wedstijden in de zomer enkel gericht zijn op jongeren, heeft de organisatie er ditmaal voor gekozen juist ook volwassenen de kans te geven mee te zeilen.

 

 

Onvergetelijke ervaring

Vaar je als trainee mee op één van de schepen, dan hoef je je niet te vervelen. Alle trainees draaien in verschillende wachten mee met de vaste bemanning. Ze staan op de uitkijk, sturen het schip, navigeren het in de juiste richting en zetten de zeilen. Voor de mensen zonder hoogtevrees ligt er ook nog een mooie taak om de masten in te klimmen of om in het kluivernet de kluivers uit te pakken. Maar niet gevreesd: iedere trainee draagt zijn steentje bij binnen zijn eigen kunnen.

Nienke van den Driest (32 jaar): eerste reis in 2012 in Spanje en Portugal:
“De vrijheid van het op zee zijn, de vrijheid om te leren, om te ontdekken wie je zelf bent. Zodra je wegvaart en het bereik van je telefoon weg is, doe je het met elkaar. Tijd om te leren, persoonlijke ontwikkeling, maar ook vaardigheden. Je doet ontzettend veel voor het eerst. Het is een heel proces. Mega leerzaam en inspirerend. Ik ga weer glimmen als ik terugdenk aan mijn eerste reis. Wat zoveel meer was dan alleen een vakantie.”

Pieter van Deudekom (61 jaar): 2,5 jaar geleden meegevaren van Zweden naar Denemarken:
“Een paar jaar terug zag ik in IJmuiden het mooiste schip dat ik ooit had gezien: De Stad Amsterdam. In eerste instantie dacht ik dat zo’n traineeship alleen voor jongeren was, maar na wat onderzoek bleek dat ook ik me aan kon melden. Wat een geweldige ervaring op het fantastisch mooie schip! Onvergetelijk was het. Het internationale gezelschap, de uitzichten. Ik zal het moment nooit vergeten dat we op zee voeren en alle veertig zeilen de wind vingen. Een schitterend gezicht!”

 

 

Tijd voor ontspanning

De wachten zijn acht uur per dag, onderverdeeld in twee blokken van vier uur. Dat betekent dat er genoeg tijd overblijft om te genieten van de zee, het uitzicht op de andere deelnemende schepen, schitterende sterrenhemels, prachtige zonsop- en ondergangen en misschien zelfs van dolfijnen bij de boeg. Maar ook tijd voor bijzondere gesprekken met de andere opvarenden met wie je samen het avontuur beleeft. Niet zelden leidt dit tot mooie vriendschappen.

Van Rouen naar Scheveningen

Op zondag 16 juni start het avontuur van alle trainees met de transfer naar Rouen, Frankrijk. De organisatie ter plekke zorgt ervoor dat alle avonturiers in Le Havre aan boord gaan van de schepen. Na de veiligheidscheck de volgende morgen en de instructies van de bemanning gaat het avontuur dan echt van start. De race naar Scheveningen begint! Van maandag 17 tot en met woensdag 19 juni wordt er geracet, waarna de schepen op donderdagochtend 20 juni tijdens de Sail-in Parade de haven van Scheveningen binnen varen. Tot en met 22 juni zijn trainees van harte welkom om aan boord te blijven zodat zij overdag alle activiteiten in de haven kunnen meemaken. Van een Crewparade en de Price Giving Ceremony tot een heus crewfeest.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.