Dit is hoe Philip Glass en Children Of The Light samen komen in een eenmalig muziek- en lichtwerk

Op 11 en 12 mei komt het werk van Children of the Light en Philip Glass bij elkaar, in een eenmalige symbiose van het nieuwe lichtwerk Between Light en de compositie The Building. Glass maakte een specifieke adaptatie van zijn compositie The Building, gebaseerd op de beweging van de lichtinstallatie, die Children of the Light afgelopen maanden ontwikkelde geïnspireerd op de architectuur van de Oude Kerk.

The Building

Speciaal voor het benefietdiner op zaterdag 11 mei speelt Philip Glass een bewerking van zijn compositie The Building. The Building is een van de negen scenes uit de opera Einstein on the Beach (1976), gecomponeerd door Philip Glass en ontworpen en geregisseerd door theaterproducent Robert Wilson. De scene duurt oorspronkelijk 9 minuten, maar klinkt op 11 mei eenmalig in een extended version voor orgel en de vier saxofoons van het Artvark Saxophone Quartet. Het werk klinkt in samenhang met een nieuw ontwikkelde bewegende lichtinstallatie Between Light van Children of the Light.

 

 

12 Mei

Op zondag 12 mei vindt een bijzonder liveconcert van Philip Glass plaats in de Oude Kerk. Glass speelt zelf op het Vater-Müllerorgel en brengt onder andere The Building in zijn oorspronkelijke vorm. Daarnaast speelt de Amerikaanse componist Mad Rush in bewerking voor orgelsolo, en een aantal andere delen uit Einstein on the Beach, in samenwerking met koor, spreekstem Claron McFadden en Diamanda Dramm, viool. Tickets voor dit concert zijn vanaf 4 april te verkrijgen via Eventbrite en via de website van de Oude Kerk.

 

 

Between Light

Afgelopen maanden ontwikkelde Children of the Light een nieuwe lichtinstallatie, geïnspireerd op de architectuur van de Oude Kerk. De installatie bestaat uit een lichtlijn van 25 meter, die zich uitstrekt over de horizontale as van de Oude Kerk. Het witte licht verandert tijdelijk de perceptie van de kerkelijke architectuur en verandert de zichtlijn van oost / west naar zuid / noord. Het is ook een subtiele verwijzing naar de akoestiek van de kerk, die beide assen verbindt in een uitzonderlijke circulaire beweging. In 24 minuten beweegt de zwevende lichtlijn van boven naar beneden en terug. Ze verbeeldt de adem van het gebouw, en vormt een knipoog naar het pas gerestaureerde Vater-Müllerorgel dat ook lucht nodig heeft om bespeeld te worden. Net als eerder werk is ook Between Light sober en contemplatief. De relatie met het werk van Glass is gelegen in de sereniteit, die een haast hypnotiserende ervaring brengt. “De Oude Kerk is designed to let in as much light as possible. It is a place where it was – and still is – about: for the light. In the light. Through the light”, aldus Chrisopher en Arnout van Children of the Light.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.