Dit eiland is een paradijs voor avonturiers en kitesurfers

​Rodrigues is een van de weinige nog onbekende maar imposante plekjes op aarde. Deze groene vulkanische top te midden van de Indische Oceaan wordt omringd door een indrukwekkende turkooizen lagune. Lange zandstranden, adembenemende natuur en een gastvrije bevolking zijn de ingrediënten voor het slow life op dit eilandje op 560 km van Mauritius.

Hier geniet je nog van kleinschalige hotels en authentieke cultuur. Maar Rodrigues is meer dan alleen maar een stukje paradijs om helemaal tot rust te komen. Het is de gedroomde plek voor een vakantie vol sport en avontuur.

​Het Rodrigues International Kitesurf Festival

​Kitesurfers kunnen zich tijdens het Rodrigues International Kitesurf Festival van 25 tot en met 30 juni 2019 helemaal uitleven. Voor dit jaarlijkse festival, dat sinds 2013 wordt georganiseerd, dalen de beste kitesurfers ter wereld af naar de zuidoostkant van het idyllische eiland. De lagune van bijna 200 km² is met zijn gunstige rifgolven een droom voor kitesurfers. ​

​Het festival is meer dan wedstrijden alleen, er zijn ook feesten, tochten door de lagune en een overheerlijke barbecue: alles om op een originele manier van Rodrigues te genieten.

Zowel amateurs als professionals kunnen zich voor dit festival inschrijven. Lokale teams van ervaren kitesurfexperts staan steeds paraat om de veiligheid van alle deelnemers op elk moment te garanderen. De talloze professionele fotografen die tijdens dit evenement aanwezig zijn, missen geen enkel belangrijk moment van het festival en bezorgen de deelnemers mooie blijvende herinneringen aan hun spectaculaire acties. ​

 

 

Mourouk, de droom van elke kitesurfer

​Het organiserende festivalteam begeleidt elke kampioen in spe naar de beste plekken op het eiland. Plaine Corail, Gravel, Cocos Island. Op Rodrigues is het ene strand nog indrukwekkender dan het andere. Beginnende kitesurfers moeten niet twijfelen om advies in te winnen bij doorwinterde deelnemers. Zij geven met veel plezier de nodige tips en adviezen.

Een geweldige plaats om te kitesurfen is zonder twijfel het strand van Mourouk. Deze plek staat bekend om zijn krachtige winden en een zeespiegel die ideaal is om te manoeuvreren met de zeilen, waardoor de kans op valpartijen beduidend kleiner wordt. Op Mourouk word je ook niet gehinderd door koralen of kliffen. En als toeschouwers geniet je op het strand van Mourouk van het warme, fijne zand onder je voeten en het prachtige, ondiepe turkooizen water.

 

 

Een uniek avontuur tijdens Expedition Africa

​Maar het avontuur op Rodrigues stopt niet bij kitesurfen. Expedition Africa koos het eiland namelijk uit voor haar editie van 2019. Van 29 augustus tot 8 september 2019 is Rodrigues de gastheer voor een unieke adventure race. Adventure racing is avontuurlijke, meerdaagse multi-sport die mountainbiken, wandelen, kajakken, oriëntatielopen… combineert. Tijdens de Expedition Africa op Rodrigues leggen sportieve avonturiers binnen 4 tot 7 dagen ongeveer 500 kilometer af. Voor het unieke event worden 50 teams van 4 personen verwacht die met kaart en bakens op avontuur trekken. Expedition Africa wordt gewoonlijk in een Afrikaans land georganiseerd. In 2017 werd het echter in India gehouden. Dit jaar koos de organisatie voor Rodrigues, omwille van zijn veelzijdigheid en prachtige natuur.

Of je nu ontspannen wil genieten van het slow life, of de elementen wil trotseren in een heldhaftig sportavontuur, op Rodrigues beleeft iedereen de vakantie van zijn dromen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.