Deze 7 Peruaanse hotels staan in de top 25 van Zuid-Amerika

Van een nachtje in een simpel hostel tot over-de-top luxe naast een Inca-opgraving: slapen in Peru kan op de meest uiteenlopende plekken. Hulp bij het kiezen van een hotel is vaak handig, vandaar dat reis-beoordelingssite TripAdvisor jaarlijks een Travellers’ Choice ranglijst publiceert met de best beoordeelde hotels. Van de 25 beste hotels van Zuid-Amerika bevinden zich er maar liefst 7 in Peru. 1 Daarvan behoort zelfs tot de beste ter wereld.

1. Belmond Palacio Nazarenas, Cusco

Niet alleen het beste hotel van Peru, maar zelfs genoteerd op nummer 8 als beste hotel ter wereld. In de 17e eeuw was het een klooster, nu vloeit de pisco sour er rijkelijk. Het Belmond Palacio Nazarenas staat op oude Inca-bouwwerken, dus het is een historische plek om te verblijven, uiteraard vlakbij nog meer Inca-bezienswaardigheden in de omgeving van Cusco.

 

 

2. Tambo del Inka Luxury Collection, Urubamba

Midden in de Heilige Vallei van de Inca’s, is het Tambo del Inka hotel misschien wel de beste plek om vanuit hier naar Machu Picchu te gaan. Dit is namelijk het enige hotel in Urubamba met een eigen treinstation naar de wereldberoemde Inca-citadel. Vanaf de kamers heb je een geweldig uitzicht over de Andes en de Urubamba rivier.

3. Explora Sacred Valley, Urubamba

Op een oude maisplantage, in één van de meest afgelegen boerderijen van de Heilige Vallei van de Inca’s, is logeren bij dit nieuwe Explora hotel letterlijk een ontdekkingsreis. Het is meer een – zeer comfortabel en luxe – ‘basiskamp’ om de prachtige omgeving te verkennen. Van een bezoek aan authentieke bergdorpjes en vele archeologische Inca-sites zoals Machu Picchu, tot een fietstocht langs de rivier, dit hotel regelt het allemaal.

 

 

4. Belmond Miraflores Park, Lima

Wakker worden met uitzicht over de oceaan, daar wordt iedereen gelukkig van. En ’s avonds geniet je er net zo goed van de mooie zonsondergang, bijvoorbeeld vanuit het rooftop infinity zwembad. Omgeven door palmbomen is het Belmond Miraflores Park een oase om te verblijven en tevens de stad te verkennen. De wijk Miraflores is een heerlijke wijk om luxe te shoppen, strandwandelingen te maken en uitstekend te eten!

5. Belmond Monasterio, Cusco

Een ander adembenemend hotel aan Plaza de las Nazarenas in Cusco is het Belmond Monasterio, inderdaad óók in een voormalig klooster. Dit gebouw is een nationaal monument waarbij de kamers uitkomen op de prachtige binnentuin, met als middelpunt de 300 jaar oude ceder. Je kunt in het hotel een kunstroute volgen langs één van de mooiste collecties koloniale religieuze kunst van de stad.

6. Aranwa Boutique, Cusco

In dit schitterende boetiekhotel slaap je in een volledig gerestaureerd 16e-eeuws herenhuis. Je reist hier werkelijk terug in de tijd. Het gebouw ademt historie en je wordt omgeven door kunst, unieke koloniale meubels en antiek goud- en zilverwerk. Het is dan ook een museum-hotel, op slechts 3 minuten lopen van het centrale Plaza de Armas.

7. Westin, Lima

Dit hotel bevindt zich in de wijk San Isidro, het bruisende, financiële en culturele hart van de Peruaanse hoofdstad. Het Westin is dan ook omgeven door galeries, grote shoppingmalls, maar ook kleine boetieks en vele goede restaurants. Maak ook een mooie wandeling door het Olivar Park vol eeuwenoude olijvenbomen of volg een architectuurtour.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.