De lente is begonnen in Noordwijk

De lente is begonnen. Noordwijk verandert in een grote bloemenzee van krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen. Miljoenen bloemen schieten uit de bollen. Overal ruik je de geur van bloemen. De kleurrijke bloemenvelden zullen je betoveren.

Tip 1: Flower Event 10 t/m 13 april

Zoiets moois heb je nog nooit gezien. Het idyllische witte kerkje in Noordwijkerhout is van woensdag 10 april tot en met zaterdag 13 april omgetoverd tot een waar bloemenparadijs, geurend en kleurend. Met het binnengaan van de kerk stap je in de magische wereld van bloemen die je voor even zullen betoveren. Flower Power! www.noordwijk.info/bloemen

Tip 2: 12 t/m 14 april 2018: Bloemencorso

Van 10 tot en met 14 april is het corsoweek in de Bollenstreek, met heel veel leuke activiteiten. Op vrijdag 12 april is het feest in Noordwijkerhout. Met de prachtigste bloem mozaïeken rond de Witte Kerk, workshops, straattheater en de mogelijkheid om alle praalwagens in het dorp van dichtbij te bewonderen.

Vrijdagavond rijdt de bloemenoptocht verlicht door Noordwijkerhout met zo’n twintig rijk met bloemen versierde praalwagens en meer dan dertig luxe wagens. Op zaterdag 13 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk naar Haarlem. Langs de route staan de vele honderdduizenden bezoekers en is het feest in elke gemeente die de corso passeert. Op zaterdag 13 en zondag 14 april moet je ook echt een kijkje nemen op de Noordwijkse boulevard. Daar staat ‘De Mooiste File’ opgesteld met diverse grote praalwagens uit het corso. www.noordwijk.info/bloemen

Tip 3: Onvergetelijke, bijzondere bloemenervaringen

Kijk eens op een hele andere manier naar de bloemen. Maak een helikoptervlucht boven de bloeiende bollenvelden en bewonder de lappendeken vanaf grote hoogte. Beleef de bloemen vanuit een boot die langs de bloemenvelden vaart. Of neem de Solex, de Tuk Tuk of de 100% milieuvriendelijke elektrische 2-persoonsauto. De mogelijkheden zijn bijna ongekend en allemaal even bijzonder. www.noordwijk.info/bloemen

Tip 4: Van 21 maart tot en met 19 mei: Fiets van Noordwijk naar Keukenhof

Van over de hele wereld komt men jaarlijks een glimp opvangen van de magie van Keukenhof. Iedere Nederlander moet dit internationaal bekende park ook eens gezien hebben! Tip: combineer Keukenhof met een fietstocht langs de bloemenvelden en een terrasje in Noordwijk aan Zee. Parkeer je auto in Noordwijk of Langevelderslag en fiets een mooie route tussen de uitgestrekte bollenvelden naar het beroemde lentepark. Keukenhof is geopend van 21 maart tot en met 19 mei 2019.

Tip 5: Wandelen en fietsen tussen de bloemenvelden

Wandelen en fietsen kan het hele jaar door, maar in Noordwijk is het in de lente extra speciaal. Veel wandel & fietsroutes leiden je namelijk via duin en bos langs de bloeiende bollenvelden. Af en toe moet er natuurlijk wel worden gestopt voor een foto. En dan weer door naar het volgende veld met weer een andere bloemensoort en weer een andere kleur en geur. Korte of lange tochten, kijk op www.noordwijk.info/wandelroutes en www.noordwijk.info/fietsroutes welke route het beste bij jouw dag past.

Tourist in bicycle riding along tulip fields in the Amsterdam, Netherlands

Tip 6: Welke velden staan in bloei? De Bloemenradar!

In het voorjaar staan er in de hele bollenstreek van maart t/m mei veel bollenvelden in bloei. Het ene veld volgt na het andere. Hoe weet je nu welk veld in bloei staat? Waar precies kun je de velden met bloeiende hyacinten, narcissen en tulpen vinden? Er is een handige tool waarmee je exact kunt zien welke velden er momenteel in bloei staan: de bloemenradar! Bezoekers kunnen hier zelf ook foto’s uploaden zodat de radar altijd actueel is.

Enjoy our Flowers Respect our Pride

Met deze slogan wordt de bezoeker dit jaar welkom geheten bij de bloemenvelden in de Bollenstreek. Elke dag zorgen de bollenkwekers met grote inspanning en enorme passie voor hun product; op het land, in de schuur of in de kas. Zij zien graag iedereen genieten van hun trots, maar vragen tevens respect voor de bloemen. Het lopen langs de velden is toegestaan. Het lopen in de velden is verboden. Hierdoor kan onherstelbare schade ontstaan. En er is in Noordwijk natuurlijk meer dan bloemen…

 

 

Tip 7: 30, 31 mei en 1 juni 2019: Ibiza Festival

Een jaarlijks terugkerend groot succes in Noordwijk: het Ibiza Festival waar bezoekers bij meer dan 150 kramen naar hartenlust kunnen shoppen. Het aanbod is rijk gevuld met fashion, jewels en beauty. Ook zijn er Ibiza sounds en kun je lekker loungen en terrassen. Het festival vind je in Noordwijk aan Zee verspreid op de Koningin Wilhelmina Boulevard, Oranje Promenade en het plein rondom de Vuurtoren.

 

 

Tip 8: 8 en 9 juni 2019: Tuinmarkt onder de Linden

Liefhebbers van tuinen, lifestyle en delicatessen kunnen in het weekend van 8 en 9 juni volop inspiratie opdoen tijdens de jaarlijkse ‘Markt onder de Linden’ in Noordwijk Binnen. Het lommerrijke Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat vormen het charmante decor voor tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Dit succesvolle, groene evenement toont elk jaar de mooiste, nieuwste, aantrekkelijkste en stijlvolste producten voor je tuin.

Tip 9: Het hele jaar cultuur snuiven

‘Cultuur Verbindt’ is het thema in Noordwijk in 2019. Met een grote variëteit aan activiteiten en voorstellingen. Waaronder tentoonstellingen, een speciale wandel- en fietsroute, opera in de openlucht, voorstellingen op het strand, een theatermarkt en een boekenbal. Meer informatie en alle activiteiten via www.noordwijk.info/cultuur

Tip 10: Lente aan zee

Die eerste zonnestralen weer op je huid. Genieten met een hapje en een drankje op het terras. Het kan weer. Bijna alle strandpaviljoens en beachclubs hebben hun deuren inmiddels weer geopend. De uitagenda. Bekijk de Noordwijkse uitagenda. In deze uitgebreide uitagenda wordt dagelijks aangevuld met nieuwe evenementen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.