Ga golfen op paradijselijk Mauritius

Met perfect golfweer het hele jaar door, parelwitte stranden, helderblauwe zee, ongerepte natuur en gastvrije bevolking heb je alle ingrediënten voor een exotische golfvakantie op Mauritius. De negen golfclubs op het eiland zijn ieder uniek en geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde golfers.

Avalon Golf Estate

Op de helling van de slapende Grand Bassin-vulkaan ligt het Avalon Golf Estate. Deze golfbaan, ontworpen door de beroemde Zuid-Afrikaanse architect Peter Matkovich, wordt omringd door theeplantages. Op een heldere dag heb je vanaf alle 18 holes een fenomenaal uitzicht op de kustlijn, de lagune en azuurblauwe Indische Oceaan.

 

 

Four Seasons Golf Club

Aan de oostkust van Mauritius vind je de spectaculaire Four Seasons baan van 6828 meter, met schitterende uitzichten op de Indische Oceaan, bergen en turquoise lagunes. Na het spelen rust je al genietend van een heerlijke maaltijd uit in het Il Forno restaurant, dat uitkijkt over de 18 holes.

Heritage Golf Club

De 27-holesbaan Heritage loopt harmonieus over in de prachtige natuur van het Domaine de Bel Ombre, een enorm stuk land dat twee 5 sterren-hotels, luxueuze villa’s en een natuurreservaat herbergt. Het is niet verwonderlijk dat deze baan al vele prijzen gewonnen heeft!

 

 

Ile aux Cerfs Golf Club

Deze golfbaan ligt niet op Mauritius zelf, maar op het paradijselijke eiland Ile aux Cerfs voor de oostkust. Het is zo’n 8 minuten varen naar deze bijzondere golfbaan met holes verspreid over het hele eiland. Na het spelen kunnen golfers voldaan relaxen op het hagelwitte strand.

Paradis Golf Club

Aan de ene kant van de tropische Paradis golfbaan ligt de kristalheldere lagune van de Black River, aan de andere kant rijst de imponerende Morne rotswand op. Deze 18 holesbaan met 5 verschillende tees is de perfecte combinatie van prachtige natuur en uitdagend spel.

Mont Choisy Le Golf

De Mont Choisy Le Golf is een intrigerend parcours met prachtig uitzicht op de bergen. In het clubhuis geniet je na het spelen van een verfrissend “Kitsoz” drankje. Dit is een cocktail gemaakt van grapefruit uit de boomgaarden van het landgoed. “Kitsoz” is gebaseerd op de bekende cocktail “Chose”, gemaakt door de legendarische Franse tennisser en golfer René Lacoste.

Tamarina Golf Club

Op de Tamarina golfbaan lijkt het net of je in de Afrikaanse savanne beland bent. Ontwerper Rodney Wright heeft het natuurlijke landschap weten te behouden, waardoor er een mooi contrast is ontstaan tussen de wilde natuur die de baan omringt en het gladde gras van de greens en fairways. Met een beetje geluk ontmoet je apen die je de weg wijzen naar de volgende hole.

Legend Golf Course

De fairways van de Legend Golf Course worden omringd door weelderige vegetatie. Op bijna elke baan kom je waterhindernissen tegen, wat deze golfbaan een echte uitdaging maakt. De par drie 17e hole is met een slag van 140 meter over de lagune het hoogtepunt.

Golf Mauritius Pass

Voor golfliefhebbers is de Golfing Mauritius Pass de beste manier om tegen een voordelig tarief meerdere banen te spelen. Van mei tot en met september betaal je €75 per green fee. Schaf de pas via de Mauritius Golf Tourism Association aan en probeer alle banen uit!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.