Deze events in NYC mag je niet missen tijdens Worldpride

NYC & Company, de officiële marketingorganisatie van New York City, heeft 2019 uitgeroepen tot het Year of Pride. NYC is jaar na jaar de meest toonaangevende LGBTQ-bestemming in de Verenigde Staten en verwelkomt bezoekers van alle geslachten, leeftijden en delen van de wereld. NYC & Company kondigde WorldPride vorig jaar feestelijk aan in Amsterdam tijdens de Gay Pride waar zij een eigen boot hadden.

Ook dit jaar biedt NYC verschillende Pride-activiteiten en -evenementen om van te genieten vóór, na en tijdens WorldPride en het 50-jarige jubileum van de Stonewall-rellen in juni, een belangrijk moment in de geschiedenis van LGBTQ. Op 28 juni 1969 braken er rellen uit in reactie op een politie-inval in de Stonewall Inn in Greenwich Village, de bar is nu het eerste nationale monument ter ere van LGBTQ-rechten.

 

 

“We hebben 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Pride, niet alleen om WorldPride en Stonewall 50 te vieren, maar ook om de eeuwige geest van de levendige LGBTQ-gemeenschap in New York City te erkennen,” zei Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company. “Naast de iconische events in juni, bruist de stad het hele jaar door van culturele activiteiten.”

 

 

WorldPride vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Verenigde Staten van 25 tot 30 juni, met een verwachte 4 miljoen bezoekers voor New York City. Hieronder vind je een selectie van tentoonstellingen, activiteiten en evenementen gedurende het hele jaar, die de gastvrije cultuur van NYC belichamen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.