Zo ga je om met onverwachte autopech tijdens je vakantie

Alles is goed voorbereid. Iedereen verheugt zich op de vakantie en dan gebeurt het onverwachte, je krijgt autopech op weg naar de vakantiebestemming. Vanaf dat moment zijn een paar zaken van heel groot belang.

Veiligheid

Alhoewel het balen is en iedereen teleurgesteld zal reageren, is rustig en alert blijven gevraagd, want daar kan jullie leven van af hangen. Zorg dat de auto veilig staat, stap pas uit als het verantwoord is en stuur iedereen weg van de auto. Daarna moet de autopech zichtbaar gemaakt worden, dus de gevarendriehoek goed zichtbaar geplaatst worden. Dat is gevaarlijk, loop, als dat kan, achter de vangrail. Dan hoef je maar heel even de vluchtstrook op om de driehoek te plaatsen. Zorg er altijd voor dat je bij het inpakken de gele hesjes in de auto zelf legt, zodat ze direct te pakken zijn en aangetrokken kunnen worden. Dat is niet alleen verplicht, maar verhoogt ook de veiligheid. Terwijl jij de gevarendriehoek plaats, kan jouw partner alvast hulp inroepen.

 

 

Hulptroepen

Dit is het moment dat je de papieren van jouw verzekering nodig hebt, zodat je weet met wie je moet telefoneren. Leg deze dan ook in het dashboardkastje, waar ze direct te pakken zijn. Sta je met pech langs de weg en je weet niet wie je moet bellen, kan dat zelfs een fiks proces-verbaal opleveren. Daarnaast heb je er belang bij dat de auto zo snel mogelijk van de eventueel gevaarlijk plek verwijderd wordt of gerepareerd wordt. Dit is vaak het moment dat je je realiseert dat autoverzekering vergelijken loont. Via autoverzekering vergelijken, kom je namelijk achter wie welke service biedt en waar je eventueel aanspraak op kunt maken. Daarnaast loont het om te overwegen lid te worden van de Wegenwacht Europa Service, want die helpt snel en effectief. Deze service kun je ook tijdelijk, dus alleen voor de vakantie afsluiten.

 

 

Informatie

Verder is het heel handig om vooraf informatie te zoeken over het vakantieland en over de landen waar je doorheen rijdt. Op deze manier kun je informatie inwinnen, mocht de auto voor reparatie naar de garage moeten, waardoor jullie moeten overnachten. Is de auto niet te repareren en moet hij dus gerepatrieerd worden, dan kan dat veel geld kosten. De auto moet naar Nederland terug vervoerd worden en jullie moeten of een auto huren of met het OV verder. Ook hier geldt dus dat autoverzekering vergelijken loont, want wie de repatriëring via de verzekering kan laten doen en/of recht heeft op een vervangende auto, bespaart niet alleen veel geld, maar kan vaak zelfs de weg vervolgen. Dankzij een vervangend voertuig kunnen jullie toch op vakantie. Vraag wel wanneer de auto bij jullie garage afgeleverd wordt, zodat je contact kunt opnemen en kunt bespreken wat er verder gaat gebeuren. Vooral om na de vakantie minder leuke verrassingen te voorkomen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.