Fietsers en wandelaars trappen nieuw seizoen af in Utrecht

Ruim 43.000 sportieve en recreatieve liefhebbers hebben de combinatie van Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience bezocht. Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van (sportieve) fietsen, e-bikes, wandelen en actieve vakanties.

Colin Robaard, Brand Manager Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience bij de Jaarbeurs, is tevreden met het resultaat: “We hebben onder één dak drie verschillende evenementen en doelgroepen samengebracht. Deze krachtenbundeling zorgde voor het grootste totaalaanbod op het gebied van fietsen. De innovaties en fietsen konden direct getest worden op de diverse testparcoursen voor racefietsen, mountainbikes en e-bikes. Hiermee zijn wij een belangrijke schakel in de weg die de consument bewandelt tijdens het aankoopproces.”

 

 

Theo Jorna, directeur van de Fiets en Wandelbeurs: “De drie events sluiten mooi op elkaar aan. Er is een enorm aanbod aan fiets- en wandelbestemmingen en tal van activiteiten als een klimwand, blotevoetenpad en fietsschilderen. Ook vertellen honderden vrijwilligers enthousiast over hun ervaringen en zijn er 160 lezingen en workshops in drie dagen. Dat alles nodigt bezoekers uit om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. Ze kunnen zo kennisnemen van een compleet aanbod op wandel- en fietsgebied: van routes, bestemmingen en inspirerende lezingen tot kampeer- en outdoormateriaal en de beste fietsen voor recreatieve en sportieve liefhebbers.”

Fiets en Wandelbeurs

Het vernieuwde Pelgrims Paviljoen stond volop in de belangstelling, evenals het grote aanbod aan wandel- en fietsbestemmingen in Europa. Frankrijk pakte flink uit en presenteerde iconische fietsroutes als de Véloscénie en La Loire à Vélo. Bij de wandellezingen waren de presentaties over het Waddenwandelen, het nieuwe Waterliniepad en de Engelse National Trails populair. Frank van Rijn, de Maasfietsroute, gps-workshops en de Pamir Highway waren publiekstrekkers bij de fietserslezingen. Ook voor kinderen viel er veel te beleven: een eigen fietsparcours voor de kleinsten, fietsschilderen voor de creatieve geesten, een klimwand en een Hicle Family Route die de activiteiten voor kinderen aan elkaar knoopte. Bergwandelaars konden terecht bij een gloednieuw paviljoen: Mountain Xperience, met tal van workshops. Uiteraard was er ook een ruim aanbod aan trekkingbikes, glimmende bolides met de nieuwste versnellingsnaven en uitgebalanceerde frames.

Bike MOTION Benelux

Bike MOTION markeert dé start van het fietsseizoen en diverse bezoekers kwamen zelfs op de fiets naar de Jaarbeurs. Op Bike MOTION kon de sportieveling zich vergapen aan de nieuwste topmodellen uit de fietsindustrie. Talloze testritten werden gemaakt op een van de vele testfietsen of op het uitdagende (e-)mountainbike parcours epowered by Bosch. Dit mountainbike parcours was voorzien van een echt bos, een rockgarden, north shore en zand- en grindstroken. Benelux primeurs waren er van POC met de nieuwste helmen de Ventral Air en Omne Air.

 

 

Canyon toonde de nieuwe Inflite CF SL crosser. De gloednieuwe SRAM Red eTap AXS groepset was terug te vinden op fietsen van onder meer Canyon en Cervélo. Bezoekers konden deze nieuwste innovatie testen op het testparcours. Er was niet alleen aandacht voor sportieve fietsen en mountainbikes, er waren ook diverse themapleinen ingericht, zoals een Exclusief plein met exclusieve merken en high-end fietsen, een Toertochtenplein, een Ambachtplein en een Urban plein. Veel bezoekers sloten hun beursdag af in het Kwaremont Koerse Kaffee, waar ze genoten van live koers en een heerlijk fietsbiertje.

E-bike Xperience

Uit de nieuwste verkoopcijfers van de RAI-vereniging blijkt dat de populariteit van e-bikes alleen maar toeneemt. De verkoop van e-bikes steeg in 2018 van 294.000 naar 409.400 exemplaren. Daarmee is vier op de tien verkochte fietsen een elektrische fiets. Tijdens E-bike Xperience kon de bezoeker op zoek naar de juiste e-bike. Meer dan 70 e-bikemerken stonden langs het twee kilometer lange indoor testparcours. Stadsfietsen, bakfietsen, speed pedelecs en sportieve varianten waren beschikbaar voor een proefrit. In het theater werd er geluisterd naar onafhankelijke experts uit de fietsindustrie. Zo kreeg de bezoeker hulp in het aankooptraject en vonden zij zo de perfecte e-bike.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.