Emirates bestelt 40 A330-900 en A350-900 toestellen

Emirates heeft een deal getekend met Airbus voor 40 A330-900 en 30 A350-900 toestellen, ter waarde van US$ 21.4 miljard. De nieuwste generatie Airbus A330neo en A350 toestellen worden geleverd aan Emirates tussen 2021 en 2024. Airbus en Emirates hebben ook overeenstemming bereikt over de A380 orders. De luchtvaartmaatschappij ontvangt 14 additionele A380’s vanaf 2019 tot eind 2021, hiermee komt het totaal aantal A380’s op 123.

A350-900

A350-900

Emirates A380

His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates Airline and Group, zei in een reactie op de overeenkomst van de A380 orders: “Na vele maanden van overleg zijn we tot een overeenkomst gekomen met Airbus en Rolls-Royce.

 

 

Emirates is al sinds de lancering een trouwe aanhanger van de A380. Hoewel we teleurgesteld zijn dat onze order moet worden stopgezet en dat het programma niet kan worden voortgezet, accepteren we dat dit de realiteit van de situatie is. Voor ons is de A380 een prachtig toestel en erg geliefd bij zowel onze reizigers als bemanning. We hebben laten zien dat mensen echt comfortabeler kunnen vliegen met de A380. Emirates heeft de norm gezet voor passagierservaringen die uniek zijn voor de A380, zoals de Shower Spa en de Onboard Lounge. De A380 zal een pijler van onze vloot blijven tot ver in 2030 en zoals we altijd hebben gedaan, zal Emirates blijven investeren in onze producten en diensten aan boord. Dit, zodat onze reizigers ervan verzekerd kunnen zijn dat de A380 ervaring altijd van topklasse zal zijn.’’

 

 

Over de beslissing om A330Neo’s en A350’s te kopen, verklaarde HH Sheikh Ahmed: “De vlootstrategie van Emirates om een jonge, moderne en efficiënte widebody vloot te beheren, blijft ongewijzigd. De 40 A330neo en 30 A350 toestellen die we vandaag hebben besteld, zullen de vlootsamenstelling van Emirates uitbreiden, de netwerkgroei ondersteunen en meer flexibiliteit bieden om seizoensgebonden of opportunistische vraag beter te kunnen bedienen. Zowel de A330neo’s als de A350’s zullen een belangrijke rol spelen in onze toekomstige vloot- en netwerkplannen.’’

A330-900

A330-900

Regionale bestemmingen

De A330neo’s worden ingezet op de regionale bestemmingen van Emirates en stellen de luchtvaartmaatschappij in staat om kleinere luchthavens te gebruiken en daardoor nieuwe vliegroutes en verbindingen te creëren voor haar wereldwijde netwerk. De A350’s vormen een aanvulling op de langeafstandsvluchten van Emirates en bieden de luchtvaartmaatschappij extra flexibiliteit bij de inzet op de 8 tot 12 uur durende vluchten vanaf Dubai.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.