Wow, Wat een vrouw!

Een droomvrouw, een moordwijf kortom een #WOWwoman! Voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart is de IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij WOW air op zoek naar buitengewone heldinnen uit het dagelijks leven.

Van 26 februari t/m 8 maart kunnen vrienden, familie, kennissen of collega’s via social media belangrijke vrouwen in hun leven nomineren die de absolute ‘wow factor’ hebben. De meest inspirerende powerwoman wint een vlucht voor twee personen naar een bestemming naar keuze binnen het WOW air netwerk.

 

Lees ook dit artikel: Van sneeuwpret in IJsland tot genieten van de winterzon in Noord-Amerika

 

IJsland = gendergelijkheid

In IJsland, het thuisland van WOW air, zijn verschillende internationale mijlpalen bereikt met betrekking tot gendergelijkheid. De eerste vrouwelijke president en de eerste lesbische premier zijn namelijk in dit land gekozen. Verder protesteren IJslandse vrouwen elk jaar op 24 oktober tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Dit doen ze door een paar uur van hun werk af te zien, wat hun belang op de werkvloer benadrukt. In de afgelopen jaren is de ‘Slut Walk’, waarin er tegen seksueel geweld wordt geprotesteerd, uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste stadsevenementen in Reykjavík. IJsland is ook een van de wereldwijde koplopers in gendergelijkheid volgens de Global Gender Gap Index van het World Economic Forum.

#WOWwoman actie

Ken jij een fantastische vrouw die je graag wilt verrassen met twee vliegtickets naar één van de bestemmingen van het WOW air netwerk? Geef haar dan op en leg uit wat haar precies zo bijzonder en speciaal maakt! Zowel het nomineren als het deelnemen gaat via social media. Dit kan een Facebook-status zijn, een Instagram bericht of een Instagram story.

 

 

Maak gebruik van de hashtag #WOWwoman in combinatie met de tag @wowair zodat het WOW air team jouw nominatie kan vinden. De mooiste ingezonden verhalen worden op 8 maart, Wereldvrouwendag, gedeeld en dan zal ook de ultieme WOWwoman bekend worden gemaakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.