Laat je hart sneller kloppen op de Diamond Hill in Connemara

Als je de Diamond Hill in het spectaculaire Connemara National Park beklimt, wordt je hart geraakt door iets heel speciaals.

Met aan de ene kant de ruige Atlantische Oceaan en aan de andere de imposante toppen van de Twelve Ben Mountains, staat dit stukje van het Connemara National Park voor Ierland op zijn allermooist.

 

 

Terwijl je rondreist door dit intens prachtige landschap ontdek je dat dit een plek is waar je ziel zingt, je hoofd tot rust komt en je hart wat sneller gaat kloppen. 
 


Te midden van het park ligt de kegelvormige Diamond Hill, een parel op de Wild Atlantic Way. Zijn naam heeft deze heuvel te danken aan de schittering van het reflecterende zonlicht op het kwartsiet.

De 7 km lange Diamond Hill-luswandeling brengt je naar de top. Je loopt over grind- en houten plankenpaden, die over het veenmoeras liggen, naar de westelijke helling. Hier begin je aan de klim van een 445 meter hoge bergkam.
 
Vanaf de top is het uitzicht werkelijk adembenemend. Tuur uit over de Wild Atlantic Way naar de eilanden Inishturk, Inishbofin en Inishshark voor de schitterende kust van Connemara.
 


 

 

In het noorden en oosten rijzen de Twelve Bens op. De bergen zijn populair bij geoefende bergwandelaars die wel van een uitdaging houden. 

Als je naar beneden kijkt, zie je de gotische torentjes van Kylemore Abbey, een 19e-eeuws hoogstandje waarvan wordt gezegd dat het het meest romantische gebouw van Ierland is. Direct naar het noorden prijkt Mweelrea, de hoogste berg van Connaught, in de hemel. 
 
De Diamond Hill-luswandeling begint en eindigt in het bezoekerscentrum van het Connemara National Park, een fijne plek om bij te komen na de klim en om te genieten van de expositie ‘Man and the Landscape’ en de meertalige audiovisuele voorstelling. 
 
In het natuurpark van 2000 hectare leven ook Connemara-pony’s, edelherten en een grote diversiteit aan vogels in en op de graslanden, bergen, moerassen, heidevelden en bossen.
 


Het woeste en afgezonderde park, met Diamond Hill als hoogtepunt, is de perfecte bestemming voor wie graag een poosje wil ontsnappen aan de drukte en het rumoer van het 21e-eeuwse stadsleven.
 
Het is een van de vele prachtige, ongerepte plekken om te ontdekken op de 2500 km lange Wild Atlantic Way, ‘s werelds langste toeristische route. 

De route schuurt dicht tegen de Ierse westkust met zijn hoge golven bij Malin Head in het uiterste noordwesten van county Donegal en slingert helemaal naar de zuidelijke plaats Kinsale in county Cork. Deze rit barst van de prachtplekken en wonderlijkheden die je hart steeds opnieuw zullen vullen met Ierse vreugde.
 


 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.