Frankrijk heeft er nieuwe aanbidders bij!

Het hielp vast mee dat het Valentijnsdag was: het speeddaten op het Media Event van Atout France op 14 februari heeft een flink aantal serieuze vervolgafspraken opgeleverd! Een aangezien de liefde vaak door de maag gaat, zal het walking dinner met Franse delicatessen als escargots, soupe à l’oignon en de fameuze Tarte Tatin ook hebben bijgedragen aan de hartelijke ambiance op het evenement.

Promotie van Frankrijk door journalisten, bloggers en influencers

Meer dan zeventig journalisten, bloggers en influencers waren afgekomen op het Media Event in de creatieve locatie van Wicked Grounds in Amsterdam. Zij kregen als eersten een exemplaar uitgereikt van het MediaMagazine 2019 van Atout France, een uitgave met veel spectaculair beeldmateriaal en actuele informatie over het toerisme in en naar Frankrijk. Ook afgelopen jaar was Frankrijk weer de grote liefde van veel landgenoten: Nederlanders brachten in 2018 ruim 2,8 miljoen vakanties door in Frankrijk.

 

 

Highlight hoppen is uit

Qua trends is duidelijk dat de topattracties vaker worden overgeslagen ten faveure van onbekendere plekken en indrukwekkende belevenissen. Zoals hydrospeeden in ruige gorges en wandel- en fietstochten door weelderige wijngaarden en rustige bergvalleien. Ook alternatieve en duurzame accommodaties blijken steeds beter te scoren.

Direct, geanimeerd contact

Een groot aantal toeristenorganisaties had afgevaardigden gestuurd om in Amsterdam zelf uit te leggen wat hun gebied of stad te bieden heeft aan de enthousiaste Nederlandse toeristen.

 

 

Dit gebeurde opnieuw via speeddating, een concept dat al een paar jaar een succesvolle manier blijkt om de presentaties levendig en het contact gefocust te houden. Een manier van netwerken die geanimeerde gesprekken opleverde, die in veel gevallen na afloop enthousiast werden doorgezet tijdens het Franse aperitief en het walking dinner.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.