Mariott international’s fondsenwerving haalt meer dan € 400.000 op op jonge mensen in Europa te ondersteunen

Marriott International heeft vandaag aangekondigd dat het vorig jaar € 400.000 heeft opgehaald ter ondersteuning van verschillende liefdadigheidsorganisaties in Europa die zich richten op werkgelegenheid onder jongeren. Dat brengt het totale bedrag dat sinds 2012 is opgehaald op € 2,5 miljoen.

Het geld werd opgehaald door middel van de restaurantactie You Eat, We Give, waarbij het bedrijf een pond of euro doneerde voor elk lunch- of dinergerecht dat van september tot en met oktober werd geserveerd in de restaurants. Het initiatief maakt deel uit van Marriott’s bredere programma World of Opportunity, dat streeft naar het vinden en ontplooien van de overvloed aan nog onbenut talent dat jongeren van 15-24 jaar door heel Europa bezitten.

 

 

Reiner Sachau, Chief Operations Officer voor Marriott International in Europa, zegt: “Marriott investeert al lange tijd in programma’s die jonge mensen helpen. Het is geweldig om de resultaten te zien van onze inzamelingsactie You Eat, We Give en we kijken ernaar uit om jonge mensen te mogen ondersteunen wanneer zij de werkvloer betreden. Sinds 2012 hebben onze medewerkers meer dan 70.000 uur van hun tijd vrijwillig hieraan gewijd en we zijn erg trots op hun inzet om jonge mensen in Europa te helpen om alles uit zichzelf te halen en de deuren naar veelbetekenend werk te openen.”

Marriott zal het geld gebruiken voor de ondersteuning van twee partnerdoelen: In het Verenigd Koninkrijk wordt het geld gedoneerd aan The Prince’s Trust ter financiering van werkgelegenheidsprogramma’s zoals Get into Hospitality. Op het Europese vasteland zullen de donaties ingezet worden voor SOS Kinderdorpen, om de jonge mensen in hun programma’s te helpen bij het opbouwen van zelfstandige levens en carrières. In samenwerking met beide organisaties biedt Marriott’s World of Opportunity cursussen voor het ontwikkelen van werkvaardigheden en ‘levensvaardigheden’, die jongvolwassenen met een lastigere achtergrond helpen om de eerste stap te zetten op het gebied van werk en een onafhankelijk leven. Dit initiatief ondersteunt Marriott’s platform voor duurzaamheid en sociale invloed, Serve 360: Doing Good in Every Direction, en de inzet van Marriott bij Empower Through Opportunity.

 

 

Patricia Molano, hoofd van Internationale Zakelijke Partnerschappen en Filantropie bij SOS Kinderdorpen Internationaal, zegt: “Een groot deel van ons werk bij SOS Kinderdorpen is het ondersteunen van jonge mensen die op weg zijn naar zelfredzaamheid en het vinden van fatsoenlijk werk. Zakelijke partners zoals Marriott International zijn van onschatbare waarde en helpen ons om ervoor te zorgen dat de jonge mensen die wij onder onze hoede hebben over de vaardigheden en kennis beschikken die ze nodig hebben om hun carrières op de rit te krijgen en hun dromen na te jagen. Marriott International toont al sinds 2012 een belangrijke toewijding aan de jonge mensen onder onze hoede, en hiervoor zijn we ontzettend dankbaar.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.