Black Eyed Peas en reünie Beef op de Zwarte Cross

Op vrijdag 19 juli verwelkomt de Zwarte Cross de Amerikaanse band Black Eyed Peas op het Hoofdpodium. De groep van rapper en producer William James Adams Jr. (will.i.am), Allan Pineda Lindo (Apl.de.ap) en Jaime Luis Gómez (Taboo) wist met hits als ‘Let’s get it started’, ‘I Gotta Feeling’ en ‘Pump it’ een onuitwisbare stempel op de zeroes te drukken.

Enkele nieuwe bands & acts uitgelicht

Black Eyed Peas op Het Hoofdpodium: De laatste jaren was het stil rondom de Amerikaanse hiphop-pop supergroep, vooral omdat de leden zich stortten op solo-projecten en samenwerkingen met andere artiesten. Maar vorig jaar doken de Peas (zonder Fergie) weer op met het keiharde hiphopgeluid uit hun begintijd en dat klinkt heel lekker.

Artiesten op de Zwarte Cross

 • Rowwen Hèze
 • Beef
 • Hällas (SE)
 • Black Mirrors (BE)
 • Sevn Alias
 • Yung Nnelg
 • Vieze vedi
 • Treetop Flyers (GB)
 • Hilltop Howlers
 • Cousin Harley (CAN)
 • DJ Socrates
 • Cairo Liberation Front
 • Golden Dawn Arkestra (VS)
 • Julian Jordan
 • Mashup Jack
 • Pep & Rash
 • The Frontliners
 • Culture ft. Kenyatta Hill (JAM)
 • Workshop – Filosoferen kun je leren
 • André Manuel
 • Theater Tique
 • Workshop – Opera Zingen
 • Martien Jimmink- Oudste Nederlandse motorrijder die de Dakar uitreed
 • Bankra Bike Soundsystem

Beef in de Reggaeweide: Ze stonden jarenlang bovenaan de verlanglijstjes van alle grote festivals, omdat Beef gegarandeerd een feest wist te bouwen. Vijf jaar geleden besloten ze dat het na 15 jaar genoeg was. Dat het publiek er nog geen genoeg van heeft is duidelijk, omdat ze door fans van de Zwarte Cross uit 160 acts gekozen zijn als favoriet voor de viering van het 10-jarig jubileum van de Reggaeweide. Daarom gaan de deuren van hun ChopShop nog één keer open.

Sevn Alias in The Noaberhood, de hiphopweide in samenwerking met Noisey: Een raadsel dan wel een onbekende voor ouders/verzorgers in den lande maar door talloze kids in Nederland al gekroond tot (een van) de nieuwe koningen van nederhop anno nu. De Youtubehit ‘Gass’ is inmiddels goed voor bijna 44 miljoen views. Vierenveertig miljoen! Gewapend met een lading aan harde beats, spitsvondige lyrics en een vette liveshow is de Zwarte Cross klaar voor de ‘linkerbaan’.

 

 

Workshop opera zingen in de Theaterweide: Tijdens de opera-workshop kan alle gene aan de kant en kunnen alle remmen los. Bezoekers krijgen les van een prominente Nederlandse operaster van de Nederlandse Reisopera en zij zal de bezoeker tijdens deze stoomcursus alle kneepjes van het vak leren.

Explosie van muziek, theater, sport en stunts

Bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden, dat is de Zwarte Cross. Op het terrein, 160 hectare groot, is er naast Gaycafé de Kast ook een Gospel Church. Hier kunnen zowel gelovigen als atheïsten zich vinden in een gezamenlijke overtuiging dat iedereen kan zingen, dansen en er een mooie tijd van kan maken met de mensen om zich heen. In de Universitent geven gepassioneerde wetenschappers de coolste colleges in begrijpelijke mensentaal. Bij Exoticana wordt balkan, couscous, mariachi, cumbia, chili, klezmer, koriander en afrobeat gemixt tot een weergaloze, onweerstaanbare mix. Laat adrenaline razen in één van de vele kermisattracties of ga naar de finale van de Dutch Masters of Motocross.

 

 

Zelf sportief doen kan in het water van festivalstrand Playa Gasolina. Hier staan ook de beste ‘single dish restaurants’ op wielen ingeparkeerd op het strand. De meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland komen langs in de Theatertent, Theatro Obscura, op het Buitenpodium en op het podium voor alle Andere Apartigheid. In totaal zijn er 33 verschillende podia en komen er meer dan 250 bands en 1000 theaterartiesten. Op 28 februari worden wederom nieuwe namen bekend gemaakt.

Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019. Kaarten zijn uitverkocht. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.