Koop je kaarten voor STRP Festival 2019

STRP presenteert vandaag alle kunstenaars, nieuwe werken, spectaculaire performances en spraakmakende keynotes voor STRP Festival 2019.

STRP kijkt met een open en kritisch optimistische blik naar de toekomst. We weigeren te vluchten in verlammende nostalgie. We hebben het gehad met de donkere en stoere flirt met dystopia en vragen ons hardop af: hoe komen we in hemelsnaam samen door deze conservatieve en angstgedreven periode heen?

STRP verkent in 2019 en 2020 scenario’s voor een positieve toe­komst. We gidsen je door een tijd waarin technologie de oplossing lijkt voor alles en doemscenario’s leidend zijn. Tijdens STRP Festival 2019 ontmoet je kunstenaars en activisten, denkers en doeners, die zich primair richten op verbeelding en zo vorm geven aan inspire­rende alternatieven.

 

 

Expo

Nationale en internationale kunstenaars doen grensverleggende voorstellen voor onder andere een nieuw internet (Floris Kaayk), voor hoe we weer in contact komen met ons eigen lichaam (Katja Heitmann & Teun Vonk) en voor een herziene verhouding tussen onszelf en de natuur (Aki Inomata & Davide Quayola). Ze ont­wikkelen en introduceren een virus dat mensen nader tot elkaar kan brengen (Heather Dewey­Hagborg), creëren nieuwe rituelen (Sannety) en visualiseren samen met het publiek, met de nieuwste technologieën, hoe onze nieuwe wereld eruitziet, voelt en klinkt.

 

 

Performance

Een van de highlights is de performance van Daito Manabe i.s.m ElevenPlay en Kyle McDonald. In Discrete Figures komen dans, drones en avatars op spectaculaire wijze samen. Daarnaast cureert audiovisueel componist Tarik Barri (verantwoordelijk voor de live­ video’s voor de wereldwijde optredens van Thom Yorke) een avond waarin de traditionele rolverdeling van beeld en geluid zijn omge­draaid: de visuals nemen hier de leiding over de muziek. Zijn gasten: Peder Mannerfelt (Zweden), Transforma en Labour (Berlijn).

Conference & Dialogue

STRP en Fontys presenteren tijdens het festival een dynamische tweedaagse conferentie waar je naast keynotes, interviews en paneldiscussies ook getrakteerd wordt op live performances waarin we op zoek gaan naar nieuwe scenario’s voor de toekomst. Sprekers zijn onder andere transhumanist Lotte van Noort, schrijvers Andrew Keen en James Bridle, designer Sophia Brueckner, Afro­-futuristen Black Quantum Futurism en filosoof Maxim Februari.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.