Dit zijn de 2 nieuwe vliegroutes van Wizz Air tussen de Benelux en Georgië

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, opent twee nieuwe routes die België en Nederland met Georgië verbinden. WIZZ zal vanaf 1 augustus 2019 vanuit Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi vliegen en vanaf 4 augustus tweemaal per week vanuit Brussel South Charleroi Airport naar Kutaisi. Tickets kunnen geboekt worden op wizzair.com of via de mobiele WIZZ app vanaf 19,99 EUR* (incl. gratis handbagage van max. 40x30x20cm).

Kutaisi, de hoofdstad van de regio Imereti, is na Tbilisi de op één na grootste stad van Georgië. Elegante, met bomen omzoomde lanen met 19e-eeuwse huizen die zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier Rioni, maken samen met verschillende aantrekkelijke parken van Kutaisi een zeer mooie stad om rond te slenteren. Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden is de kathedraal van Bagrati die uitkijkt over de stad. Het Georgische parlement werd in 2012 van Tbilisi naar Kutaisi overgebracht. Traditie en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar overal in de stad. Er is natuurlijk ook de onvergetelijke schoonheid van de Prometheus-grot en andere interessante natuurlijke, historische en architecturale bezienswaardigheden die je tijdens een daguitstap kan ontdekken.

 

 

Met deze nieuwe route erbij biedt Wizz Air 21 routes vanuit Nederland. De route Eindhoven-Kutaisi is de enige directe verbinding tussen Nederland en Georgië.

De eerste WIZZ-vlucht vanuit Eindhoven steeg op in 2006. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 1,4 miljoen passagiers van en naar Nederland, goed voor een jaarlijkse groei van 8%. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in de regio Eindhoven meer dan 1.000 banen** in aanverwante bedrijfstakken.

 

 

Wizz Air biedt in totaal 13 bestemmingen in 8 landen aan vanaf de luchthaven van Charleroi. Vorig jaar werden in Charleroi door WIZZ 4 nieuwe routes gestart. Wizz Air streek voor het eerst neer op Brussels South Charleroi Airport in 2004. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 6 miljoen passagiers van en naar België vervoerd. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 840.000 passagiers van en naar Brussels Charleroi Airport, d.i. een groei van 8% in vergelijking met het jaar daarvoor. De Wizz Air-vluchten ondersteunen in België meer dan 630 banen ** in aanverwante sectoren.

Nieuwe Wizz Air-routes vanuit Eindhoven en Brussels Charleroi

Andras Rado, Communications Manager bij Wizz Air, zei: “We zijn enorm blij dat wij twee nieuwe routes van Eindhoven en Brussels South Charleroi Airport naar het Georgische Kutaisi kunnen aankondigen. Kutaisi is een mooie bestemming voor een weekendje weg of zelfs een langere reis. Centraal-Georgië biedt adembenemende landschappen en prachtige bezienswaardigheden. We hebben er alle vertrouwen in dat onze Belgische en Nederlandse klanten dit deel van de wereld graag zullen ontdekken. Onze crewleden kijken ernaar uit u te verwelkomen aan boord van een van de WIZZ-toestellen!”

* enkele reis, inclusief luchthaventaksen en niet-optionele kosten
** Volgens ACI worden 750 lokale banen gecreëerd voor elke 1 miljoen vervoerde passagiers per jaar

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.